Knolselderlpuree

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 2,25 kg Aardappelen
 1,88 kg Knolselder vers
 0,94 gal Halfvolle melk
 46,88 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

Reinig de knolselders, versnijdt ze in kleinere stukken en was ze.

2

Steam ze gaar voor ong. 23 minuten, draai ze fijn door de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Houd warm aan de kant.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel (bateur) plat draaien.

7

Voeg de knolselder, hete melk en kruiden toe.

8

Verder los kloppen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).

9

Gesmolten boter toevoegen, verder los kloppen en nogmaals afsmaken.

10

Warm houden au bain-marie.

Ingrediënten

 2,25 kg Aardappelen
 1,88 kg Knolselder vers
 0,94 gal Halfvolle melk
 46,88 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

Reinig de knolselders, versnijdt ze in kleinere stukken en was ze.

2

Steam ze gaar voor ong. 23 minuten, draai ze fijn door de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Houd warm aan de kant.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel (bateur) plat draaien.

7

Voeg de knolselder, hete melk en kruiden toe.

8

Verder los kloppen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).

9

Gesmolten boter toevoegen, verder los kloppen en nogmaals afsmaken.

10

Warm houden au bain-marie.

Notes

Knolselderlpuree

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *