
2,25 kg Aardappelen
1,88 kg Knolselder vers
0,94 gal Halfvolle melk
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo
1
Reinig de knolselders, versnijdt ze in kleinere stukken en was ze.
2
Steam ze gaar voor ong. 23 minuten, draai ze fijn door de vleesmolen (of met staafmixer).
3
Houd warm aan de kant.
4
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
5
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
6
In de ketel (bateur) plat draaien.
7
Voeg de knolselder, hete melk en kruiden toe.
8
Verder los kloppen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
9
Gesmolten boter toevoegen, verder los kloppen en nogmaals afsmaken.
10
Warm houden au bain-marie.
CategorieAardappelgerechten, GroentengerechtenDieetbeperkingVegetarian
Ingrediënten
2,25 kg Aardappelen
1,88 kg Knolselder vers
0,94 gal Halfvolle melk
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo