
28,75 g Vleesbouillon Knorr
5 g Kippenbouillon Knorr
Uien
Wortelen
0,38 stokje Laurier
50 g Gerookt spek
62,50 g Bruine roux Knorr
1,25 gals Rode wijn
0,75 l Water
PeZo
1
Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.
2
Blus met de rode wijn en laat even opkoken.
3
Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 1 uur pruttelen. Eventueel tussendoor het water terug aanvullen zodat de saus niet droog kookt en verbrand.
4
Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.
5
Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.
6
Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….
Ingrediënten
28,75 g Vleesbouillon Knorr
5 g Kippenbouillon Knorr
Uien
Wortelen
0,38 stokje Laurier
50 g Gerookt spek
62,50 g Bruine roux Knorr
1,25 gals Rode wijn
0,75 l Water
PeZo