
Per stuk:
210 g Bloem
200 g Suiker
10 g Vanillesuiker
210 g Melkerijboter
3,30 theelepel Eieren
0,33 eetlepel Bakpoeder
1
De bakvorm met een borstel insmeren met boter.
2
De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.
3
Eieren toevoegen en stevig los kloppen.
4
De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.
5
Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten op 140 Celsius
6
Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.
7
Laten afkoelen op een rooster.
8
Je kan de cake abricoteren (zie desserten: bestrijken met abrikozengelei). Eveneens varieren met appel ( max. 1 1/2st. per cake), zeste en sap van 1 appelsien, chocolade stukjes of appel/chocolade/sinaasappel samen.
Ingrediënten
Per stuk:
210 g Bloem
200 g Suiker
10 g Vanillesuiker
210 g Melkerijboter
3,30 theelepel Eieren
0,33 eetlepel Bakpoeder