De bakvorm met een borstel insmeren met boter.
De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.
Eieren toevoegen en stevig los kloppen.
De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.
Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten op 140 Celsius
Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.
Laten afkoelen op een rooster.
Je kan de cake abricoteren (zie desserten: bestrijken met abrikozengelei). Eveneens varieren met appel ( max. 1 1/2st. per cake), zeste en sap van 1 appelsien, chocolade stukjes of appel/chocolade/sinaasappel samen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De bakvorm met een borstel insmeren met boter.
De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.
Eieren toevoegen en stevig los kloppen.
De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.
Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten op 140 Celsius
Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.
Laten afkoelen op een rooster.
Je kan de cake abricoteren (zie desserten: bestrijken met abrikozengelei). Eveneens varieren met appel ( max. 1 1/2st. per cake), zeste en sap van 1 appelsien, chocolade stukjes of appel/chocolade/sinaasappel samen.