Maak de tarte tatin een dag ervoor.
Laat het vel bladerdeeg ontdooien.
Smeer de Catharinavormen (zie weetjes) in met boter, giet de suiker in de vorm en draai rond zodat de vorm volledig onder een laagje suiker zit.
Giet de overige suiker er terug uit.
Schil en snij de appels in 4 (verwijder het klokhuis), schik een eerste laag dicht op elkaar.
Doe er enkele klontjes boter op met een deel van de suiker, bestuif met weinig kaneel.
Schik hier bovenop een 2 de laag appels, verdeel de rest van de suiker en boter op de appels en plaats bovenop een bord.
Zet in de voorverwarmde oven op 175°C. gedurende 20 minuten.
Plaats een lege bakvorm op het vel bladerdeeg en snij uit.
Prik over de gehele plak bladerdeeg met een vork.
Uit de oven al het vocht uit de vormen gieten in een steelpannetje, plaats het vocht op het vuur en laat goudgeel karamelliseren (niet roeren met een lepel-ronddraaien met het steelpannetje).
Giet de karamel over de appels in de vorm en laat 10min. rusten.
Plaats bovenop de ronde bladerdeeg met de geprikte kant op de appels (binnen de vorm), .Maak met de punt van het mes een gaatje van 1 vm groot.
Plaats in de oven en bak 25 minuten af op 175°C.
Uit de oven laten afkoelen en met vorm in de koelkast plaatsen.
De volgende dag de vorm op de pit van het vuur kort verhitten (of met brandertje) tot je de taart in de vorm kan ronddraaien. Stort uit op een bord, versnijd in 8 gelijke stukken. Kort opwarmen (lauw), serveren met een bolletje vanille-ijs, slagroom en vanillesaus (crème anglaise).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de tarte tatin een dag ervoor.
Laat het vel bladerdeeg ontdooien.
Smeer de Catharinavormen (zie weetjes) in met boter, giet de suiker in de vorm en draai rond zodat de vorm volledig onder een laagje suiker zit.
Giet de overige suiker er terug uit.
Schil en snij de appels in 4 (verwijder het klokhuis), schik een eerste laag dicht op elkaar.
Doe er enkele klontjes boter op met een deel van de suiker, bestuif met weinig kaneel.
Schik hier bovenop een 2 de laag appels, verdeel de rest van de suiker en boter op de appels en plaats bovenop een bord.
Zet in de voorverwarmde oven op 175°C. gedurende 20 minuten.
Plaats een lege bakvorm op het vel bladerdeeg en snij uit.
Prik over de gehele plak bladerdeeg met een vork.
Uit de oven al het vocht uit de vormen gieten in een steelpannetje, plaats het vocht op het vuur en laat goudgeel karamelliseren (niet roeren met een lepel-ronddraaien met het steelpannetje).
Giet de karamel over de appels in de vorm en laat 10min. rusten.
Plaats bovenop de ronde bladerdeeg met de geprikte kant op de appels (binnen de vorm), .Maak met de punt van het mes een gaatje van 1 vm groot.
Plaats in de oven en bak 25 minuten af op 175°C.
Uit de oven laten afkoelen en met vorm in de koelkast plaatsen.
De volgende dag de vorm op de pit van het vuur kort verhitten (of met brandertje) tot je de taart in de vorm kan ronddraaien. Stort uit op een bord, versnijd in 8 gelijke stukken. Kort opwarmen (lauw), serveren met een bolletje vanille-ijs, slagroom en vanillesaus (crème anglaise).