Boter mals maken en machinaal met de suiker, vanillesuiker cremen (los kloppen).
Eieren toevoegen en verder goed mengen.
Bloem, bakpoeder, kaneel zeven en onder het beslag mengen.
Bloem, bakpoeder, kaneel zeven en onder het beslag mengen.
De appel in blokjes snijden van 1cm. en onder de cake mengen.
Vul de bakvorm hol (met een put in het midden) met het beslag.
Hazelnoot en walnoot met de deegrol tot kleinere stukjes rollen, bovenop het beslag strooien.
Lichtjes aanduwen en afbakken gedurende 90 minuten op 140°C.
Na afbakken de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden, deksel op plaatsen en uit de vorm storten.
Opnieuw keren en verder laten afkoelen op een rooster.
De abricoter verwarmen en bovenop de nootjes gieten, met behulp van een lepel/borstel de abricoter verdelen over de ganse cake.
Laten opstijven en verdelen.
Indien afbakken in een ronde Catharina-vorm (1l.) op 140 Celsius 60 minuten doe de appeltjes bovenop de cake met daar op de nootjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Boter mals maken en machinaal met de suiker, vanillesuiker cremen (los kloppen).
Eieren toevoegen en verder goed mengen.
Bloem, bakpoeder, kaneel zeven en onder het beslag mengen.
Bloem, bakpoeder, kaneel zeven en onder het beslag mengen.
De appel in blokjes snijden van 1cm. en onder de cake mengen.
Vul de bakvorm hol (met een put in het midden) met het beslag.
Hazelnoot en walnoot met de deegrol tot kleinere stukjes rollen, bovenop het beslag strooien.
Lichtjes aanduwen en afbakken gedurende 90 minuten op 140°C.
Na afbakken de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden, deksel op plaatsen en uit de vorm storten.
Opnieuw keren en verder laten afkoelen op een rooster.
De abricoter verwarmen en bovenop de nootjes gieten, met behulp van een lepel/borstel de abricoter verdelen over de ganse cake.
Laten opstijven en verdelen.
Indien afbakken in een ronde Catharina-vorm (1l.) op 140 Celsius 60 minuten doe de appeltjes bovenop de cake met daar op de nootjes.