Abrikozenflappen

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd45 minuten
Per 24 stuks:
 1 theelepel Bladerdeeg Banquet d'or diepvries [2,5 x 56 cm. x 36,5 cm.]
 87,50 g Korrelsuiker
 0,50 theelepel Eieren
 232,50 g Abricoter
1

Laat de plakken bladerdeeg ontdooien, snij in vierkantjes van 9 op 9cm. (naast elkaar laten liggen) d.w.z. 24 st. per plak bladerdeeg ongeveer.

2

Klop de eitjes los en bestrijk de kantjes (1cm.) met behulp van een borsteltje.

3

Leg in het midden een halve eetlepel abricoter (zie desserts), plooi toe tot een driehoek en druk de kantjes aan met een vork.

4

Bestrijk de bovenzijde met water en druk in de korrelsuiker (diep bord met korrelsuiker), breng een kleine insnede aan bovenaan en plaats op de bakplaat.

5

Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 20 minuten.

6

Uit de oven laten afkoelen op een rooster.

7

Abricoter kan vervangen worden door: stukje appel met kaneel, confituren, gebonden krieken.

8

Grotere maken, (vb. 11 op 11cm. = 15st. per plak, 9 op 9cm. is het kleinst.

Ingrediënten

Per 24 stuks:
 1 theelepel Bladerdeeg Banquet d'or diepvries [2,5 x 56 cm. x 36,5 cm.]
 87,50 g Korrelsuiker
 0,50 theelepel Eieren
 232,50 g Abricoter

Aanwijzingen

1

Laat de plakken bladerdeeg ontdooien, snij in vierkantjes van 9 op 9cm. (naast elkaar laten liggen) d.w.z. 24 st. per plak bladerdeeg ongeveer.

2

Klop de eitjes los en bestrijk de kantjes (1cm.) met behulp van een borsteltje.

3

Leg in het midden een halve eetlepel abricoter (zie desserts), plooi toe tot een driehoek en druk de kantjes aan met een vork.

4

Bestrijk de bovenzijde met water en druk in de korrelsuiker (diep bord met korrelsuiker), breng een kleine insnede aan bovenaan en plaats op de bakplaat.

5

Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 20 minuten.

6

Uit de oven laten afkoelen op een rooster.

7

Abricoter kan vervangen worden door: stukje appel met kaneel, confituren, gebonden krieken.

8

Grotere maken, (vb. 11 op 11cm. = 15st. per plak, 9 op 9cm. is het kleinst.

Notes

Abrikozenflappen