
Per 1 dl:
56 g Kandijsuiker (donker)
11 g Nescafé
0,30 gal Water
1
Doe de suiker in een potje, bedruppel met water tot dit volledig nat is.
2
Breng aan de kook op het vuur (niet met een lepel in roeren enkel ronddraaien met het potje) tot deze stroperig is en gekarameliseerd ruikt.
3
Blus met 0,3dl. heet water (let op voor verbranden) en laat even los koken.
4
Strooi de oploskoffie er bij en roer met een klopper tot deze opgelost is en zonder klonters.
5
Even opkoken en een beetje laten afkoelen alvorens in een bokaaltje te gieten.
6
Lang te bewaren (3 à 6 maand) liefst in de koeling.
Opgelet:
7
Zeer straf dus druppelsgewijs gebruiken.
CategorieBasis recepten dessertenDietHalal, Low Fat, Low Lactose, Low Salt, Vegan, Vegetarian
Ingrediënten
Per 1 dl:
56 g Kandijsuiker (donker)
11 g Nescafé
0,30 gal Water