Bereid de dag ervoor een anglaise:
Kook de melk met het meeste van de suiker, intussen de dooiers los kloppen met de rest van de suiker.
Giet de kokende melk al roerend op de dooiers en plaats terug op een laag vuurtje.
Gedurende roeren met spatel tot de anglaise bindt (op 82°C, meeste schuim is verdwenen).
Snel afkoelen in een spoelbak met koud water daarna afgedekt in de koelkast.
Maak de boter mals (in de microgolfoven), klop ze machinaal los met de deegarm tot ze wit en luchtig is.
Voeg beetje bij beetje de anglaise toe en klop de boterroom verder luchtig, voeg de vanilleessence toe volgens smaak.
Verwerk onmiddellijk.
Boterroom uit de koelkast kan je niet bewerken (schift), eerst mals maken in de microgolfoven en opnieuw luchtig kloppen.
Kan ook door de mengkom (indien metaal/inox) aan de buitenzijde wat te verwarmen met een brandertje en op trage snelheid laten draaien, zodra de massa opnieuw een mooi geheel is terug luchtig kloppen.
Mokka boterroom: boterroom met mokka essence (3,5 eetlpl.).
Chocolade boterroom: op het laatst gesmolten chocolade onder roeren.
Praline boterroom:met praline pasta van Callebaut.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid de dag ervoor een anglaise:
Kook de melk met het meeste van de suiker, intussen de dooiers los kloppen met de rest van de suiker.
Giet de kokende melk al roerend op de dooiers en plaats terug op een laag vuurtje.
Gedurende roeren met spatel tot de anglaise bindt (op 82°C, meeste schuim is verdwenen).
Snel afkoelen in een spoelbak met koud water daarna afgedekt in de koelkast.
Maak de boter mals (in de microgolfoven), klop ze machinaal los met de deegarm tot ze wit en luchtig is.
Voeg beetje bij beetje de anglaise toe en klop de boterroom verder luchtig, voeg de vanilleessence toe volgens smaak.
Verwerk onmiddellijk.
Boterroom uit de koelkast kan je niet bewerken (schift), eerst mals maken in de microgolfoven en opnieuw luchtig kloppen.
Kan ook door de mengkom (indien metaal/inox) aan de buitenzijde wat te verwarmen met een brandertje en op trage snelheid laten draaien, zodra de massa opnieuw een mooi geheel is terug luchtig kloppen.
Mokka boterroom: boterroom met mokka essence (3,5 eetlpl.).
Chocolade boterroom: op het laatst gesmolten chocolade onder roeren.
Praline boterroom:met praline pasta van Callebaut.