Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.
Trek in kleinere stukken.
Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.
Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.
Laten uitlekken in een ruim vergiet.
Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.
Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.
Trek in kleinere stukken.
Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.
Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.
Laten uitlekken in een ruim vergiet.
Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.
Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.