Gevulde paprika

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 5 theelepel Rode/oranje paprika
 1,13 kg Gemengd gehakt
 1,13 theelepel Eieren
 0,38 theelepel Grote uien
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel
1

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel met de eieren machinaal.

2

Halveer de rode paprika van steel naar onder, verwijder de zaadlijst en spoel even af. Reinig de ui, snipper fijn en stoof  glazig met een beetje boter. Meng de gestoofde uien voorzichtig op trage snelheid onder het gehakt. Vul de paprika met 2 bolletjes gehakt [met ijsschepper] en druk aan.

3

Plaats in een ingeboterde gastronorm en bak af in de combi-steamer 160C./10% vocht ongeveer 25 Minutes of kern 65C.

4

Serveren met witte rijst en licht pikante tomatensaus.

Ingrediënten

 5 theelepel Rode/oranje paprika
 1,13 kg Gemengd gehakt
 1,13 theelepel Eieren
 0,38 theelepel Grote uien
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel

Aanwijzingen

1

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel met de eieren machinaal.

2

Halveer de rode paprika van steel naar onder, verwijder de zaadlijst en spoel even af. Reinig de ui, snipper fijn en stoof  glazig met een beetje boter. Meng de gestoofde uien voorzichtig op trage snelheid onder het gehakt. Vul de paprika met 2 bolletjes gehakt [met ijsschepper] en druk aan.

3

Plaats in een ingeboterde gastronorm en bak af in de combi-steamer 160C./10% vocht ongeveer 25 Minutes of kern 65C.

4

Serveren met witte rijst en licht pikante tomatensaus.

Notes

Gevulde paprika