MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd1 uur
0,50 kg Rijst parboiled
5 theelepel Tomaten
188 g Erwten Ardo dv.
125 g Wortelen
1,80 theelepel Grote uien
0,62 fl oz Lookpasta (zie allerlei)
0,31 l Witte wijn
28 g Saffraanpoeder
31,25 g Groentebouillon Knorr
38 g Chorizo charcuterie
0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
water
Peterselie
olie
pezo
1Reinig de uien en versnipper ze.
2Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.
3Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.
4Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.
5Verhit de pan en fruit in de hete olie de rijst, voeg de ui toe en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).
6Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.
7Bevochtig met de helft van het water en voeg groentebouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.
8Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.
9Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.
10Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.
12Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.
13Afwerken met gehakte peterselie.
Tip:
14Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.
Ingrediënten
0,50 kg Rijst parboiled
5 theelepel Tomaten
188 g Erwten Ardo dv.
125 g Wortelen
1,80 theelepel Grote uien
0,62 fl oz Lookpasta (zie allerlei)
0,31 l Witte wijn
28 g Saffraanpoeder
31,25 g Groentebouillon Knorr
38 g Chorizo charcuterie
0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
water
Peterselie
olie
pezo
Aanwijzingen
1Reinig de uien en versnipper ze.
2Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.
3Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.
4Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.
5Verhit de pan en fruit in de hete olie de rijst, voeg de ui toe en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).
6Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.
7Bevochtig met de helft van het water en voeg groentebouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.
8Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.
9Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.
10Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.
12Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.
13Afwerken met gehakte peterselie.
Tip:
14Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.
Paella met kalkoen en chorizo