Tagliatelle met scampi en spek

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten
 1 kg Scampi ontdarmd met schaal
 800 g Licht gerookt spek netto
 500 g Champignons
 3 gals Room
 100 g Olijfolie
 100 g Bakboter
 4 fl oz Lookpasta
 1 kg Tagliatelle dun (noedels)
 pezo
1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.

2

Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.

3

Champignons wassen en in schijfjes snijden.

4

De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.

5

Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, bak in dezelfde vetstof de champignons en schep uit.
Doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.

6

Voeg het spek en champignons er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.
(Eventueel 3dl. room onder roeren om het smeuiger te maken.)

7

Smaak af met zout en peper van de molen.

8

Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.

9

Je kan het ook maken met andere pasta zoals spirelli, penne...

10

Als alternatief voor niet vlees eters kan je het spek vervangen door gebakken stukjes zalm.

Ingrediënten

 1 kg Scampi ontdarmd met schaal
 800 g Licht gerookt spek netto
 500 g Champignons
 3 gals Room
 100 g Olijfolie
 100 g Bakboter
 4 fl oz Lookpasta
 1 kg Tagliatelle dun (noedels)
 pezo

Aanwijzingen

1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.

2

Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.

3

Champignons wassen en in schijfjes snijden.

4

De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.

5

Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, bak in dezelfde vetstof de champignons en schep uit.
Doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.

6

Voeg het spek en champignons er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.
(Eventueel 3dl. room onder roeren om het smeuiger te maken.)

7

Smaak af met zout en peper van de molen.

8

Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.

9

Je kan het ook maken met andere pasta zoals spirelli, penne...

10

Als alternatief voor niet vlees eters kan je het spek vervangen door gebakken stukjes zalm.

Notes

Tagliatelle met scampi en spek