
3 kg Scampi
2 l Room 20%
14 ons Tomatenpuree
14 fl oz Olie
10 theelepel Lookteentje
7 fl oz Gehakte peterselie
pezo
3 theelepel Stokbrood, ciabatta
1
De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen).
2
De look reinigen.
3
Scampi’s fruiten in de hete olie, look kort mee fruiten maar niet laten kleuren.
4
Room, tomatenpuree toevoegen en opwarmen, verder laten pruttelen tot de saus van rood naar oranje kleurt.
5
Afsmaken met peper en zout.
6
Juist voor serveren de gehakte peterselie onder roeren.
7
Serveren met stokbrood of ciabatta.
Ingrediënten
3 kg Scampi
2 l Room 20%
14 ons Tomatenpuree
14 fl oz Olie
10 theelepel Lookteentje
7 fl oz Gehakte peterselie
pezo
3 theelepel Stokbrood, ciabatta