Pilaw rijst

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd40 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd1 uur
 750 g Rijst long grain parboiled
 250 g Grote uien
 0,38 theelepel Wortelen
 1,25 theelepel Laurier
 31,25 g Groentebouillon Knorr
 1,28 l Water
 pezo
1

Water, wortel, uien, laurier, peper en groentebouillon laten trekken tot de groenten gaar zijn.

2

40 minuten voor serveren, de rijst in een ruime kookpot doen en de bouillon door een zeef opgieten.
Vermenigvuldig de rijst met 1,7 en dat is de hoeveelheid bouillon (vloeistof) dat je moet toevoegen.

3

Met deksel er op aan de kook brengen.

4

Regelmatig omroeren tot de rijst kookt.

5

Zodra de rijst kookt het vuur lager zetten en de rijst laten garen.

6

Eventueel controleren op aanzetten onderaan zo nodig verder laten garen op de warmplaat met rooster er onder.

7

Losroeren en serveren.

Ingrediënten

 750 g Rijst long grain parboiled
 250 g Grote uien
 0,38 theelepel Wortelen
 1,25 theelepel Laurier
 31,25 g Groentebouillon Knorr
 1,28 l Water
 pezo

Aanwijzingen

1

Water, wortel, uien, laurier, peper en groentebouillon laten trekken tot de groenten gaar zijn.

2

40 minuten voor serveren, de rijst in een ruime kookpot doen en de bouillon door een zeef opgieten.
Vermenigvuldig de rijst met 1,7 en dat is de hoeveelheid bouillon (vloeistof) dat je moet toevoegen.

3

Met deksel er op aan de kook brengen.

4

Regelmatig omroeren tot de rijst kookt.

5

Zodra de rijst kookt het vuur lager zetten en de rijst laten garen.

6

Eventueel controleren op aanzetten onderaan zo nodig verder laten garen op de warmplaat met rooster er onder.

7

Losroeren en serveren.

Notes

Pilaw rijst