Duitse aardappelen

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd40 minuten
 2,25 kg Aardappelen
 5 qts Gerookt spek ontzwoerd
 500 g Grote uien
 125 g Melkerijboter
 Muskaatnoot
 pezo
1

Aardappelen schillen, wassen en in kleineren stukken versnijden. 

2

Gaar steamen voor ¾ en laten afkoelen. 

3

De uien fijn snipperen en het ontzwoerde spek in lardons snijden. 

4

Uien en spek apart bakken in boter. 

5

De aardappelen bakken in boter, spek en ui toevoegen. 

6

Even verder bakken en afsmaken met pezo. 

Voor moslims:
7

Bereid zonder speklardons.  

CategorieCuisineTags,

Ingrediënten

 2,25 kg Aardappelen
 5 qts Gerookt spek ontzwoerd
 500 g Grote uien
 125 g Melkerijboter
 Muskaatnoot
 pezo

Aanwijzingen

1

Aardappelen schillen, wassen en in kleineren stukken versnijden. 

2

Gaar steamen voor ¾ en laten afkoelen. 

3

De uien fijn snipperen en het ontzwoerde spek in lardons snijden. 

4

Uien en spek apart bakken in boter. 

5

De aardappelen bakken in boter, spek en ui toevoegen. 

6

Even verder bakken en afsmaken met pezo. 

Voor moslims:
7

Bereid zonder speklardons.  

Notes

Duitse aardappelen