
Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.
Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.
Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
Zet een klein bordje in de diepvries.
Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.
Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Doe een eetlepel op het bordje uit de diepvries en plaats voor 5 min. in de koelkast. als je het bordje schuin houd en de confituur schuift niet dan is die klaar.
Zo niet voeg nog 1/2 zakje pectine toe, test opnieuw. Nu is de confituur klaar.
Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.
Plaats de confituur liefst op een donkere, koele plaats, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.
Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.
Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
Zet een klein bordje in de diepvries.
Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.
Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Doe een eetlepel op het bordje uit de diepvries en plaats voor 5 min. in de koelkast. als je het bordje schuin houd en de confituur schuift niet dan is die klaar.
Zo niet voeg nog 1/2 zakje pectine toe, test opnieuw. Nu is de confituur klaar.
Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.
Plaats de confituur liefst op een donkere, koele plaats, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.