Zuurkool

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd55 minuten
 0,75 theelepel Witte kool
 0,13 gal Witte wijn
 18,75 g Groentebouillon Knorr
 16,63 g Melkerijboter
 0,50 gal Azijn
 2,50 gals Water
 Thijm
 Laurier
 Wortel
 Ui
 pezo
 Jeneverbessen
1

Witte kool machinaal in reepjes snijden en stoof kort in de boter in een ruime kookpot.
Verder met alle andere ingrediënten rustig gaar stoven [regelmatig omroeren].

2

Tijm, laurier, wortel en ui meestoven.

3

Als de zuurkool gaar is deze verwijderen.

4

Afsmaken met pezo.

Ingrediënten

 0,75 theelepel Witte kool
 0,13 gal Witte wijn
 18,75 g Groentebouillon Knorr
 16,63 g Melkerijboter
 0,50 gal Azijn
 2,50 gals Water
 Thijm
 Laurier
 Wortel
 Ui
 pezo
 Jeneverbessen

Aanwijzingen

1

Witte kool machinaal in reepjes snijden en stoof kort in de boter in een ruime kookpot.
Verder met alle andere ingrediënten rustig gaar stoven [regelmatig omroeren].

2

Tijm, laurier, wortel en ui meestoven.

3

Als de zuurkool gaar is deze verwijderen.

4

Afsmaken met pezo.

Notes

Zuurkool