Wortelen schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en langs over doorsnijden.
De halve ui nogmaals in de lengte in 3 snijden en dan in de breedte stukjes snijden van 1cm. dik.
Ananas afgieten en in stukjes snijden van 0,5 cm.
De suiker weinig bevochtigen met water en licht laten karameliseren, blussen met ananassap en weinig water.
Even laten los koken, tomatenpuree, kippenbouillon, azijn en peper toevoegen.
Verder aanvullen met water en laten koken, intussen de wortelen en uien beetgaar stoven in een weinig olie.
De groenten en de ananas bij de saus doen en afsmaken met zout (suiker, azijn indien nodig), binden met een papje van aardappelzetmeel en een weinig water.
Nogmaals proeven en afsmaken.
Voor een licht pikante saus 1koffielepel sambal toevoegen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Wortelen schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en langs over doorsnijden.
De halve ui nogmaals in de lengte in 3 snijden en dan in de breedte stukjes snijden van 1cm. dik.
Ananas afgieten en in stukjes snijden van 0,5 cm.
De suiker weinig bevochtigen met water en licht laten karameliseren, blussen met ananassap en weinig water.
Even laten los koken, tomatenpuree, kippenbouillon, azijn en peper toevoegen.
Verder aanvullen met water en laten koken, intussen de wortelen en uien beetgaar stoven in een weinig olie.
De groenten en de ananas bij de saus doen en afsmaken met zout (suiker, azijn indien nodig), binden met een papje van aardappelzetmeel en een weinig water.
Nogmaals proeven en afsmaken.
Voor een licht pikante saus 1koffielepel sambal toevoegen.