Zoetzure saus

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 110 g Suiker
 90 g Tomatenpuree
 304 g Ananas in blik
 15 g Kippenbouillon Knorr
 0,30 gal Azijn
 100 g Wortelen
 100 g Grote uien
 30 g Aardappelzetmeel
 Water
 Pezo
1

Wortelen schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en langs over doorsnijden.

2

De halve ui nogmaals in de lengte in 3 snijden en dan in de breedte stukjes snijden van 1cm. dik.

3

Ananas afgieten en in stukjes snijden van 0,5 cm.

4

De suiker weinig bevochtigen met water en licht laten karameliseren, blussen met ananassap en weinig water.

5

Even laten los koken, tomatenpuree, kippenbouillon, azijn en peper toevoegen.

6

Verder aanvullen met water en laten koken, intussen de wortelen en uien beetgaar stoven in een weinig olie.

7

De groenten en de ananas bij de saus doen en afsmaken met zout (suiker, azijn indien nodig), binden met een papje van aardappelzetmeel en een weinig water.

8

Nogmaals proeven en afsmaken.

9

Voor een licht pikante saus 1koffielepel sambal toevoegen.

Ingrediënten

 110 g Suiker
 90 g Tomatenpuree
 304 g Ananas in blik
 15 g Kippenbouillon Knorr
 0,30 gal Azijn
 100 g Wortelen
 100 g Grote uien
 30 g Aardappelzetmeel
 Water
 Pezo

Aanwijzingen

1

Wortelen schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en langs over doorsnijden.

2

De halve ui nogmaals in de lengte in 3 snijden en dan in de breedte stukjes snijden van 1cm. dik.

3

Ananas afgieten en in stukjes snijden van 0,5 cm.

4

De suiker weinig bevochtigen met water en licht laten karameliseren, blussen met ananassap en weinig water.

5

Even laten los koken, tomatenpuree, kippenbouillon, azijn en peper toevoegen.

6

Verder aanvullen met water en laten koken, intussen de wortelen en uien beetgaar stoven in een weinig olie.

7

De groenten en de ananas bij de saus doen en afsmaken met zout (suiker, azijn indien nodig), binden met een papje van aardappelzetmeel en een weinig water.

8

Nogmaals proeven en afsmaken.

9

Voor een licht pikante saus 1koffielepel sambal toevoegen.

Zoetzure saus