Zalmfilet, spirelli met tomaat en dille

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten
 750 g Deegwaren spirelli
 1,30 kg Zalmfilet (130gr. p.p.)
 1,50 l Halfvolle melk
 219 g Roux
 1 ons Lookpasta
 50 g Tomatenpuree
 0,25 pint Dille
 750 g Tomaten
 pezo
1

De tomaten halveren, zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

2

Dille wassen, plukken en hakken.

3

De zalmfilet controleren op graten en portioneren.

4

Kruiden met pezo en bakken in een pan met hete olie (dikke stukken verder garen in de oven).

5

De melk koken, mixen en binden met de roux.

6

Gelijktijdig de tomatenpuree, lookpasta en kruiden bij doen.

7

10 min voor serveren de tomatenblokjes onder de saus roeren en bij verwarmen.

8

5 min. voor uitserveren de dille onder roeren.

9

De spirelli gaarkoken in gezouten water met een weinig olie, dit voorkomt schuimend overkoken.

10

Als je de vis op voorhand in de pan enkel kleurt, regenereren in de combisteamer oven 130°C/30% vocht gedurende 10 minuten.

Categorie, Cuisine, , , , Tags,

Ingrediënten

 750 g Deegwaren spirelli
 1,30 kg Zalmfilet (130gr. p.p.)
 1,50 l Halfvolle melk
 219 g Roux
 1 ons Lookpasta
 50 g Tomatenpuree
 0,25 pint Dille
 750 g Tomaten
 pezo

Aanwijzingen

1

De tomaten halveren, zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

2

Dille wassen, plukken en hakken.

3

De zalmfilet controleren op graten en portioneren.

4

Kruiden met pezo en bakken in een pan met hete olie (dikke stukken verder garen in de oven).

5

De melk koken, mixen en binden met de roux.

6

Gelijktijdig de tomatenpuree, lookpasta en kruiden bij doen.

7

10 min voor serveren de tomatenblokjes onder de saus roeren en bij verwarmen.

8

5 min. voor uitserveren de dille onder roeren.

9

De spirelli gaarkoken in gezouten water met een weinig olie, dit voorkomt schuimend overkoken.

10

Als je de vis op voorhand in de pan enkel kleurt, regenereren in de combisteamer oven 130°C/30% vocht gedurende 10 minuten.

Zalmfilet, spirelli met tomaat en dille