Wortelpuree

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd55 minuten
 2,25 kg Aardappelen
 1,30 kg Wortelen bruto
 31,25 g Melkerijboter
 0,94 gal Halfvolle melk
 6,25 g Peterselie
 Suiker
 Nootmuskaat
 pezo
1

Wortelen schillen, machinaal in blokjes (schijfjes) snijden en gaar steamen.

2

Fijn malen met de vleesmolen (of staafmixer)

3

Melk en boter apart op het vuur zetten.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien, fijn gemixte wortelen, hete melk, gesmolten boter, kruiden toevoegen en verder mengen.

7

Afsmaken.
Warm houden au bain-marie.

Afwerking:
8

Eventueel op het laatste gehakte peterselie onder mengen, lekker fris van smaak (niet te lang warm houden anders verkleurt de peterselie).

Ingrediënten

 2,25 kg Aardappelen
 1,30 kg Wortelen bruto
 31,25 g Melkerijboter
 0,94 gal Halfvolle melk
 6,25 g Peterselie
 Suiker
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

Wortelen schillen, machinaal in blokjes (schijfjes) snijden en gaar steamen.

2

Fijn malen met de vleesmolen (of staafmixer)

3

Melk en boter apart op het vuur zetten.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien, fijn gemixte wortelen, hete melk, gesmolten boter, kruiden toevoegen en verder mengen.

7

Afsmaken.
Warm houden au bain-marie.

Afwerking:
8

Eventueel op het laatste gehakte peterselie onder mengen, lekker fris van smaak (niet te lang warm houden anders verkleurt de peterselie).

Wortelpuree