Wortelen schillen, machinaal in blokjes (schijfjes) snijden en gaar steamen.
Fijn malen met de vleesmolen (of staafmixer)
Melk en boter apart op het vuur zetten.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel plat draaien, fijn gemixte wortelen, hete melk, gesmolten boter, kruiden toevoegen en verder mengen.
Afsmaken.
Warm houden au bain-marie.
Eventueel op het laatste gehakte peterselie onder mengen, lekker fris van smaak (niet te lang warm houden anders verkleurt de peterselie).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Wortelen schillen, machinaal in blokjes (schijfjes) snijden en gaar steamen.
Fijn malen met de vleesmolen (of staafmixer)
Melk en boter apart op het vuur zetten.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel plat draaien, fijn gemixte wortelen, hete melk, gesmolten boter, kruiden toevoegen en verder mengen.
Afsmaken.
Warm houden au bain-marie.
Eventueel op het laatste gehakte peterselie onder mengen, lekker fris van smaak (niet te lang warm houden anders verkleurt de peterselie).