Wortel-mangosoep

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd45 minuten
Per liter:
 133 g Wortelen
 6,67 g Groentenbouillon Knorr
 133 g Grote uien
 117 g Rijpe mango
 0,10 theelepel Rijpe mango garnituur
 PeZo
 Water
 Koriander
1

De wortelen, uien, groentenbouillon, peper en heet water aan de kook brengen.

2

½ Uur voor afwerking de mango toevoegen en gaar koken.

3

Mixen en passeren door een puntzeef, afsmaken met pezo.

4

Afwerken met dobbelsteentjes van mango.

5

Tip: de rijpe mango kan je ook vervangen door 117g. mangopuree (Boiron) uit de diepvries. Deze zet je de dag ervoor in de koelkast om te ontdooien. Doe de mangopuree bij de soep wanneer al de groenten gaar gekookt zijn, laat even opkoken en mix dan de soep enz.

6

Eventueel afweken met een weinig koriander.

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Wortelen
 6,67 g Groentenbouillon Knorr
 133 g Grote uien
 117 g Rijpe mango
 0,10 theelepel Rijpe mango garnituur
 PeZo
 Water
 Koriander

Aanwijzingen

1

De wortelen, uien, groentenbouillon, peper en heet water aan de kook brengen.

2

½ Uur voor afwerking de mango toevoegen en gaar koken.

3

Mixen en passeren door een puntzeef, afsmaken met pezo.

4

Afwerken met dobbelsteentjes van mango.

5

Tip: de rijpe mango kan je ook vervangen door 117g. mangopuree (Boiron) uit de diepvries. Deze zet je de dag ervoor in de koelkast om te ontdooien. Doe de mangopuree bij de soep wanneer al de groenten gaar gekookt zijn, laat even opkoken en mix dan de soep enz.

6

Eventueel afweken met een weinig koriander.

Wortel-mangosoep