Witloofsalade (met appel)

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten
 1,25 kg Witloof
 250 g Mayonaise vaste
 3,75 g Gehakte peterselie
 Peper en zout
 250 g Appel (netto)
1

Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.

2

Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.

3

Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).

4

Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.

5

Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water en wrijf zachtjes tegen elkaar met de handen. Dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.

6

Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.

7

Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.

8

Afwerken met gehakte peterselie.
Met appel: de appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. Toevoegen aan de witloofsalade (smakelijker voor kindjes). Beter zonder peterselie.

Ingrediënten

 1,25 kg Witloof
 250 g Mayonaise vaste
 3,75 g Gehakte peterselie
 Peper en zout
 250 g Appel (netto)

Aanwijzingen

1

Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.

2

Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.

3

Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).

4

Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.

5

Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water en wrijf zachtjes tegen elkaar met de handen. Dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.

6

Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.

7

Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.

8

Afwerken met gehakte peterselie.
Met appel: de appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. Toevoegen aan de witloofsalade (smakelijker voor kindjes). Beter zonder peterselie.

Witloofsalade (met appel)