Het witloof reinigen, wassen en in een pot schikken.
Voeg het sap van de citroen, pezo, melkerijboter, nootmuskaat en een weinig suiker toe.
Afdekken met boterpapier, 2 borden en een deksel en gaar laten pruttelen (ong. 1/2 uur).
Als het witloof gaar is, laten uitlekken in een mand/vergiet met de kop naar beneden.
Leg een snede ontvette hesp open, een weinig gehakt (ong. een bolletje van een kleine ijsschepper) op leggen en plat drukken op de hesp (dun laagje maar).
Leg hierop een stok witloof, oprollen en schik in de schotel.
Bereid een bechamel (zie sauzen) meng er een 100 gr. lgemalen kaas onder en giet dit over de rolletjes.
Bestrooien met gemalen kaas en afbakken op 180°C. gedurende 35min.
Voor moslims kan het gehakt en ham vervangen worden door gerookte zalm
Met 200gr. (verpakking Aldi) = 3pers.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Het witloof reinigen, wassen en in een pot schikken.
Voeg het sap van de citroen, pezo, melkerijboter, nootmuskaat en een weinig suiker toe.
Afdekken met boterpapier, 2 borden en een deksel en gaar laten pruttelen (ong. 1/2 uur).
Als het witloof gaar is, laten uitlekken in een mand/vergiet met de kop naar beneden.
Leg een snede ontvette hesp open, een weinig gehakt (ong. een bolletje van een kleine ijsschepper) op leggen en plat drukken op de hesp (dun laagje maar).
Leg hierop een stok witloof, oprollen en schik in de schotel.
Bereid een bechamel (zie sauzen) meng er een 100 gr. lgemalen kaas onder en giet dit over de rolletjes.
Bestrooien met gemalen kaas en afbakken op 180°C. gedurende 35min.
Voor moslims kan het gehakt en ham vervangen worden door gerookte zalm
Met 200gr. (verpakking Aldi) = 3pers.