Witloof met hesp in de oven

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,25 kg Witloof
 1 theelepel Citroen
 100 g Melkerijboter
 450 g Hesp
 700 g Kalfsgehakt
Bechamel:
 1,50 l Halfvolle melk
 200 g Blanke roux
 100 g Gemalen kaas 40%
 PeZo
 Nootmuskaat
Garnituur:
 250 g Gemalen kaas 40%
1

Het witloof reinigen, wassen en in een pot schikken.
Voeg het sap van de citroen, pezo, melkerijboter, nootmuskaat en een weinig suiker toe.

2

Afdekken met boterpapier, 2 borden en een deksel en gaar laten pruttelen (ong. 1/2 uur).
Als het witloof gaar is, laten uitlekken in een mand/vergiet met de kop naar beneden.

3

Leg een snede ontvette hesp open, een weinig gehakt (ong. een bolletje van een kleine ijsschepper) op leggen en plat drukken op de hesp (dun laagje maar).

4

Leg hierop een stok witloof, oprollen en schik in de schotel.

5

Bereid een bechamel (zie sauzen) meng er een 100 gr. lgemalen kaas onder en giet dit over de rolletjes.

6

Bestrooien met gemalen kaas en afbakken op 180°C. gedurende 35min.

7

Voor moslims kan het gehakt en ham vervangen worden door gerookte zalm
Met 200gr. (verpakking Aldi) = 3pers.

Ingrediënten

 1,25 kg Witloof
 1 theelepel Citroen
 100 g Melkerijboter
 450 g Hesp
 700 g Kalfsgehakt
Bechamel:
 1,50 l Halfvolle melk
 200 g Blanke roux
 100 g Gemalen kaas 40%
 PeZo
 Nootmuskaat
Garnituur:
 250 g Gemalen kaas 40%

Aanwijzingen

1

Het witloof reinigen, wassen en in een pot schikken.
Voeg het sap van de citroen, pezo, melkerijboter, nootmuskaat en een weinig suiker toe.

2

Afdekken met boterpapier, 2 borden en een deksel en gaar laten pruttelen (ong. 1/2 uur).
Als het witloof gaar is, laten uitlekken in een mand/vergiet met de kop naar beneden.

3

Leg een snede ontvette hesp open, een weinig gehakt (ong. een bolletje van een kleine ijsschepper) op leggen en plat drukken op de hesp (dun laagje maar).

4

Leg hierop een stok witloof, oprollen en schik in de schotel.

5

Bereid een bechamel (zie sauzen) meng er een 100 gr. lgemalen kaas onder en giet dit over de rolletjes.

6

Bestrooien met gemalen kaas en afbakken op 180°C. gedurende 35min.

7

Voor moslims kan het gehakt en ham vervangen worden door gerookte zalm
Met 200gr. (verpakking Aldi) = 3pers.

Notes

Witloof met hesp in de oven