Waterzooi van vis

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 0,50 theelepel Venkel
 0,25 theelepel Bleekselder
 0,25 theelepel Stoofprei
 0,25 theelepel Wortelen
 188 g Bloemkool
 1,25 kg Visfilet 2 soorten(bv. zalm, koolvis)
 0,13 snufje Platte peterselie
 1,25 l Witte wijnsaus (zie sausen)
 62,50 g Garnalen
1

Bereid een witte wijnsaus (zie sauzen)

2

Reinig de groenten: snij de wortel in julienne (niet te dun), de venkel in reepjes, bloemkool in kleine roosjes, de prei en selder in dunne schijfjes.

3

Wassen en apart kort steamen.

4

Portioneer de vis, boter de schotels in en leg er per persoon 2x75gr. vis in.

5

Verdeel de groenten over de vis en schenk er vissaus over.

6

Plaats in de combisteamer 150°C, 20% vochtigheid gedurende 20 minuten.

7

Uit de oven bestrooien met garnalen en gehakte bladpeterselie.

8

Serveren met duchesse aardappelen (zie groenten bereidingen)

Ingrediënten

 0,50 theelepel Venkel
 0,25 theelepel Bleekselder
 0,25 theelepel Stoofprei
 0,25 theelepel Wortelen
 188 g Bloemkool
 1,25 kg Visfilet 2 soorten(bv. zalm, koolvis)
 0,13 snufje Platte peterselie
 1,25 l Witte wijnsaus (zie sausen)
 62,50 g Garnalen

Aanwijzingen

1

Bereid een witte wijnsaus (zie sauzen)

2

Reinig de groenten: snij de wortel in julienne (niet te dun), de venkel in reepjes, bloemkool in kleine roosjes, de prei en selder in dunne schijfjes.

3

Wassen en apart kort steamen.

4

Portioneer de vis, boter de schotels in en leg er per persoon 2x75gr. vis in.

5

Verdeel de groenten over de vis en schenk er vissaus over.

6

Plaats in de combisteamer 150°C, 20% vochtigheid gedurende 20 minuten.

7

Uit de oven bestrooien met garnalen en gehakte bladpeterselie.

8

Serveren met duchesse aardappelen (zie groenten bereidingen)

Notes

Waterzooi van vis