Vissoep

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd55 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 67 g Vis - 3 soorten (graatloos)
 8,33 g Garnalen
 26,66 g Tomatenpuree
 15 g Visbouillon poeder Knorr
 0,10 fl oz Dille vers gehakt
 16,67 g Blanke roux
 0,25 gal Room 20%
 Peper van de molen/zout
 Water
 Een weinig olijfolie
 1 scheutje Witte wijn
1

Soepgroenten, peper, tomatenpuree, 10 gr. visbouillon en heet water aan de kook brengen.

2

Een weinig water, scheutje witte wijn + 5 gr. visbouillon koken en hierin de 3 vissoorten (vb. zalm, koolvis en pladijs) gaar pocheren.

3

De vis uit scheppen en het vocht bij de soep doen.

4

Als de groenten gaar zijn de soep afsmaken met pezo.

5

Mixen, binden met de blanke roux (of maizena/water papje), room toevoegen en even aan de kook brengen.

6

Vervolgens de gehakte dille, vis en garnalen toevoegen, nogmaals afsmaken met pezo en verdelen.

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 67 g Vis - 3 soorten (graatloos)
 8,33 g Garnalen
 26,66 g Tomatenpuree
 15 g Visbouillon poeder Knorr
 0,10 fl oz Dille vers gehakt
 16,67 g Blanke roux
 0,25 gal Room 20%
 Peper van de molen/zout
 Water
 Een weinig olijfolie
 1 scheutje Witte wijn

Aanwijzingen

1

Soepgroenten, peper, tomatenpuree, 10 gr. visbouillon en heet water aan de kook brengen.

2

Een weinig water, scheutje witte wijn + 5 gr. visbouillon koken en hierin de 3 vissoorten (vb. zalm, koolvis en pladijs) gaar pocheren.

3

De vis uit scheppen en het vocht bij de soep doen.

4

Als de groenten gaar zijn de soep afsmaken met pezo.

5

Mixen, binden met de blanke roux (of maizena/water papje), room toevoegen en even aan de kook brengen.

6

Vervolgens de gehakte dille, vis en garnalen toevoegen, nogmaals afsmaken met pezo en verdelen.

Notes

Vissoep