De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.
De vissaus bereiden (best de dag ervoor)
De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.
Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.
Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon Knorr toevoegen.
Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.
Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).
Bechamelsaus bereiden met melk en roux.
De zalmfilet trancheren in dunne plakken.
Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1 geraspte kaas
2 weinig bechamel
3 vissaus
4 lasagne
5 weinig vissaus
6 zalmfilet
7 bechamel
8 lasagne
9 weinig vissaus
10 zalmfilet
11 spinazie
12 lasagne
13 weinig vissaus
Onderaan
Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.
1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.
De vissaus bereiden (best de dag ervoor)
De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.
Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.
Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon Knorr toevoegen.
Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.
Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).
Bechamelsaus bereiden met melk en roux.
De zalmfilet trancheren in dunne plakken.
Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1 geraspte kaas
2 weinig bechamel
3 vissaus
4 lasagne
5 weinig vissaus
6 zalmfilet
7 bechamel
8 lasagne
9 weinig vissaus
10 zalmfilet
11 spinazie
12 lasagne
13 weinig vissaus
Onderaan
Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.
1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.