Vislasagne

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten
 500 g Garnaalkoppen
 188 g Wortelen netto
 188 g Uien netto
 188 g Witte wijn
 188 g Tomatenpuree
 625 g Visgraten
 37,50 g Knorr visbouillon poeder
 6,25 g Laurier
 6,25 g Lookteentje
 250 g Blanke roux
 1,63 l Water
 pezo
 1,25 l Halfvolle melk
 144 g Roux
 313 g Gemalen kaas
 438 g Lasagne Anco
 1 kg Spinazie Ardo dv.
 1,25 kg Zalmfilet
1

De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.

2

De vissaus bereiden (best de dag ervoor)

3

De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.

4

Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.

5

Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon Knorr toevoegen.

6

Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.

7

Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).

8

Bechamelsaus bereiden met melk en roux.

9

De zalmfilet trancheren in dunne plakken.

10

Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1       geraspte kaas
2       weinig bechamel
3       vissaus
4       lasagne
5 weinig vissaus
6 zalmfilet
7 bechamel

11

8 lasagne
9 weinig vissaus
10 zalmfilet
11 spinazie
12 lasagne
13 weinig vissaus
Onderaan

12

Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.

Tip:
13

1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.

Ingrediënten

 500 g Garnaalkoppen
 188 g Wortelen netto
 188 g Uien netto
 188 g Witte wijn
 188 g Tomatenpuree
 625 g Visgraten
 37,50 g Knorr visbouillon poeder
 6,25 g Laurier
 6,25 g Lookteentje
 250 g Blanke roux
 1,63 l Water
 pezo
 1,25 l Halfvolle melk
 144 g Roux
 313 g Gemalen kaas
 438 g Lasagne Anco
 1 kg Spinazie Ardo dv.
 1,25 kg Zalmfilet

Aanwijzingen

1

De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.

2

De vissaus bereiden (best de dag ervoor)

3

De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.

4

Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.

5

Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon Knorr toevoegen.

6

Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.

7

Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).

8

Bechamelsaus bereiden met melk en roux.

9

De zalmfilet trancheren in dunne plakken.

10

Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1       geraspte kaas
2       weinig bechamel
3       vissaus
4       lasagne
5 weinig vissaus
6 zalmfilet
7 bechamel

11

8 lasagne
9 weinig vissaus
10 zalmfilet
11 spinazie
12 lasagne
13 weinig vissaus
Onderaan

12

Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.

Tip:
13

1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.

Vislasagne