
400 g Visresten
0,20 l Witte wijn
0,20 theelepel Grote uien
0,50 stokje Laurier
0,20 theelepel Citroen
Weinig Afval selder (blad)
Weinig Champignonafval
Weinig Peterseliestengel
Thijm
Peper van de molen
1
Schil de citroen.
2
Reinig de ui en selder en snij in grovere stukken, fruit in weinig olie.
3
Leg de visafval boven op en laat even onder deksel stomen.
4
Voeg witte wijn, water en de overige ingrediënten toe en breng naar het kookpunt.
5
Laat gedurende een 1/2 uurtje net onder het kookpunt trekken (niet koken).
6
Voorzichtig door een puntzeef passeren in een emmer, plaats deze in een spoelbak met koud water om snel af te koelen.
7
Plaats goed afgedekt in de koelkast.
8
De volgende dag is de visbouillon helder, giet voorzichtig af zodat het bezinksel gescheiden blijft.
CategorieSauzenCuisineSchaaldieren, Vis, WeekdierenDietDiabetici, Halal, Lage caloriewaarde, Low Fat, Low Lactose, No gluten
Ingrediënten
400 g Visresten
0,20 l Witte wijn
0,20 theelepel Grote uien
0,50 stokje Laurier
0,20 theelepel Citroen
Weinig Afval selder (blad)
Weinig Champignonafval
Weinig Peterseliestengel
Thijm
Peper van de molen