Vegetarische lasagne

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd1 uur
 563 g Courgette netto
 375 g Wortelen netto
 188 g Champignons netto
 1,25 l Tomatensaus
 0,38 fl oz Lookpasta
 625 g Lasagne vellen voorgekookt
 0,38 gal Olie
 450 g Tomatenpuree
 375 g Grote uien netto
 37,50 g Groentenbouillon Knorr
 313 g Tomatenblokjes
 1,25 l Bechamel
 2,50 g Oregano/basilicum
 een weinig aardappelzetmeel
 pezo
1

Bereid een bechamelsaus en intussen …

2

Reinig de groenten, snij de courgette (met schil) in blokjes van 0,5cm. De wortelen, champignons in schijfjes en de ui versnipperen.

3

Verhit de olie in een ruime pan, fruit de wortel, ui en champignons tot ze glazig zijn.

4

Tomatenpuree toevoegen en even kort laten meebakken tot de tomatenpuree oranje kleurt. Blussen met water en tomatensaus.
Voeg nu de groentebouillon, lookpasta en peper toe en roer om.

5

Giet de saus over in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen (regelmatig omroeren). Na een half uurtje de courgetteblokjes en kruiden toevoegen en laat nu de saus (groenten) gaar pruttelen. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat even opkoken.

6

Afsmaken met pezo en eventueel bijbinden (met een papje van water/aardappelzetmeel).

7

De lasagne opbouwen zoals “lasagne bolognaise” (zie vleesgerechten).

8

Je kan ook andere seizoen groenten toevoegen vb. aubergine, bloemkool enz.

Ingrediënten

 563 g Courgette netto
 375 g Wortelen netto
 188 g Champignons netto
 1,25 l Tomatensaus
 0,38 fl oz Lookpasta
 625 g Lasagne vellen voorgekookt
 0,38 gal Olie
 450 g Tomatenpuree
 375 g Grote uien netto
 37,50 g Groentenbouillon Knorr
 313 g Tomatenblokjes
 1,25 l Bechamel
 2,50 g Oregano/basilicum
 een weinig aardappelzetmeel
 pezo

Aanwijzingen

1

Bereid een bechamelsaus en intussen …

2

Reinig de groenten, snij de courgette (met schil) in blokjes van 0,5cm. De wortelen, champignons in schijfjes en de ui versnipperen.

3

Verhit de olie in een ruime pan, fruit de wortel, ui en champignons tot ze glazig zijn.

4

Tomatenpuree toevoegen en even kort laten meebakken tot de tomatenpuree oranje kleurt. Blussen met water en tomatensaus.
Voeg nu de groentebouillon, lookpasta en peper toe en roer om.

5

Giet de saus over in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen (regelmatig omroeren). Na een half uurtje de courgetteblokjes en kruiden toevoegen en laat nu de saus (groenten) gaar pruttelen. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat even opkoken.

6

Afsmaken met pezo en eventueel bijbinden (met een papje van water/aardappelzetmeel).

7

De lasagne opbouwen zoals “lasagne bolognaise” (zie vleesgerechten).

8

Je kan ook andere seizoen groenten toevoegen vb. aubergine, bloemkool enz.

Vegetarische lasagne