Varkensgebraad grand-mère

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten
 1,50 kg Varkensgebraad van de rug
 1,13 l Vleessaus (zie sauzen)
 375 g Champignons
 125 g Zilveruitjes Ardo dv.
 4 qts Gerookt spek 0,5cm dik
1

Ontzwoerd het spek en snij het in lardons.

2

Was de champignons en snij ze in vier.

3

Bereid een vleessaus (zie rubriek sauzen)

4

Kruid het varkensgebraad aan alle zijden (de kruiden met de hand even uitstrijken) 2 maal met zout en 1 maal met peper.

5

Kleur het vlees in boter mooi bruin, doe het in platen naast elkaar en giet de vetstof er over.

6

Doe nieuwe vetstof in de pan en bak hierin de champignons mooi bruin, spek er bij en lichtjes kleuren als laatste de zilveruitjes.

7

Bestrooi met een weinig suiker zodat de zilveruitjes lichtjes carameliseren, even omroeren en blussen met de vleessaus.

8

Doe de saus in een pot en houd het warm.

9

Plaats het varkensgebraad in de oven en afbakken op 150°C. gedurende ong. 50 minuten. (oventhermometer: kerntemperatuur 58°C), plaats het aan de kant (in een propere bak met deksel) op de warmplaat om te rusten.

10

Het vocht dat uit het vlees is gekomen bij de saus voegen en even bij verwarmen.

11

Versnijd het vlees op het laatste moment en overgiet met de saus.  

Ingrediënten

 1,50 kg Varkensgebraad van de rug
 1,13 l Vleessaus (zie sauzen)
 375 g Champignons
 125 g Zilveruitjes Ardo dv.
 4 qts Gerookt spek 0,5cm dik

Aanwijzingen

1

Ontzwoerd het spek en snij het in lardons.

2

Was de champignons en snij ze in vier.

3

Bereid een vleessaus (zie rubriek sauzen)

4

Kruid het varkensgebraad aan alle zijden (de kruiden met de hand even uitstrijken) 2 maal met zout en 1 maal met peper.

5

Kleur het vlees in boter mooi bruin, doe het in platen naast elkaar en giet de vetstof er over.

6

Doe nieuwe vetstof in de pan en bak hierin de champignons mooi bruin, spek er bij en lichtjes kleuren als laatste de zilveruitjes.

7

Bestrooi met een weinig suiker zodat de zilveruitjes lichtjes carameliseren, even omroeren en blussen met de vleessaus.

8

Doe de saus in een pot en houd het warm.

9

Plaats het varkensgebraad in de oven en afbakken op 150°C. gedurende ong. 50 minuten. (oventhermometer: kerntemperatuur 58°C), plaats het aan de kant (in een propere bak met deksel) op de warmplaat om te rusten.

10

Het vocht dat uit het vlees is gekomen bij de saus voegen en even bij verwarmen.

11

Versnijd het vlees op het laatste moment en overgiet met de saus.  

Varkensgebraad grand-mère