Vanillecake in Catharina vormen

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten
Per stuk:
 210 g Bloem
 200 g Suiker
 10 g Vanillesuiker
 210 g Melkerijboter
 3,30 theelepel Eieren
 0,33 eetlepel Bakpoeder
1

De bakvorm met een borstel insmeren met boter.

2

De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.

3

Eieren toevoegen en stevig los kloppen.

4

De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.

5

Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten op 140 Celsius

6

Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.

7

Laten afkoelen op een rooster.

8

Je kan de cake abricoteren (zie desserten: bestrijken met abrikozengelei). Eveneens varieren met appel ( max. 1 1/2st. per cake), zeste en sap van 1 appelsien, chocolade stukjes of appel/chocolade/sinaasappel samen.

CategorieCuisine, , Diet, Tags

Ingrediënten

Per stuk:
 210 g Bloem
 200 g Suiker
 10 g Vanillesuiker
 210 g Melkerijboter
 3,30 theelepel Eieren
 0,33 eetlepel Bakpoeder

Aanwijzingen

1

De bakvorm met een borstel insmeren met boter.

2

De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.

3

Eieren toevoegen en stevig los kloppen.

4

De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.

5

Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten op 140 Celsius

6

Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.

7

Laten afkoelen op een rooster.

8

Je kan de cake abricoteren (zie desserten: bestrijken met abrikozengelei). Eveneens varieren met appel ( max. 1 1/2st. per cake), zeste en sap van 1 appelsien, chocolade stukjes of appel/chocolade/sinaasappel samen.

Vanillecake in Catharina vormen