Uiensoep

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd45 minuten
Per liter:
 400 g Grote uien
 8,33 g Groentebouillon Knorr
 33 g Gezouten spek
 PeZo
 Water
1

4/5 van de uien in kleinere stukken snijden en stoven in weinig boter.bouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Bouillon en peper toevoegen en opzetten met heet water. Zo snel mogelijk aan de kook brengen.

3

Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.

4

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.

5

Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)

6

De soep mixen en verder afsmaken met pezo.

7

Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.

Garnituur:
8

Eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.

Ingrediënten

Per liter:
 400 g Grote uien
 8,33 g Groentebouillon Knorr
 33 g Gezouten spek
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

4/5 van de uien in kleinere stukken snijden en stoven in weinig boter.bouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Bouillon en peper toevoegen en opzetten met heet water. Zo snel mogelijk aan de kook brengen.

3

Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.

4

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.

5

Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)

6

De soep mixen en verder afsmaken met pezo.

7

Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.

Garnituur:
8

Eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.

Notes

Uiensoep