4/5 van de uien in kleinere stukken snijden en stoven in weinig boter.bouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Bouillon en peper toevoegen en opzetten met heet water. Zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.
Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.
Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)
De soep mixen en verder afsmaken met pezo.
Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.
Eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
4/5 van de uien in kleinere stukken snijden en stoven in weinig boter.bouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Bouillon en peper toevoegen en opzetten met heet water. Zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.
Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.
Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)
De soep mixen en verder afsmaken met pezo.
Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.
Eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.