
Per liter:
400 g Grote uien
8,33 g Groentebouillon Knorr
33 g Gezouten spek
PeZo
Water
1
4/5 van de uien in kleinere stukken snijden en stoven in weinig boter.bouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.
2
Bouillon en peper toevoegen en opzetten met heet water. Zo snel mogelijk aan de kook brengen.
3
Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.
4
Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.
5
Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)
6
De soep mixen en verder afsmaken met pezo.
7
Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.
Garnituur:
8
Eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.
Ingrediënten
Per liter:
400 g Grote uien
8,33 g Groentebouillon Knorr
33 g Gezouten spek
PeZo
Water