Tortelloni  met  kippenballetjes

MoeilijkheidGemiddeld
Hoeveelheid (1 portie = 10 personen, 1 liter of 1 kg)1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd30 minutenTotaaltijd55 minuten
 1,13 kg Kippengehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,13 st. Eieren
 1,50 l Bechamel
 938 g Bladspinazie Ardo d.v.
 1,13 kg Tortelloni
 375 g Gemalen kaas
1

Spinazie 7 minuten in de steamer ontdooien, met een 2 de gastronorm mand bovenop het teveel aan vocht uit duwen en afsmaken met pezo en muskaatnoot.

2

De tortelloni (of andere pasta) beetgaar koken in licht gezouten water, afspoelen met koud water en laten uitlekken.

3

Bechamelsaus bereiden (zie rubriek sauzen)

4

Met een kleine ijsschepper bolletjes kippengehakt scheppen en rollen.

5

Licht kleuren in de pan met boter en verder garen in de oven.

6

Verdeel de bladspinazie over de kom (plaat), bovenop een laag tortelloni.

7

Per persoon ong. 3 balletjes er op en verder afvullen met bechamel, dicht strooien met gemalen kaas.

8

Afbakken op 175°C. gedurende 30 minuten.

Ingrediënten

 1,13 kg Kippengehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,13 st. Eieren
 1,50 l Bechamel
 938 g Bladspinazie Ardo d.v.
 1,13 kg Tortelloni
 375 g Gemalen kaas

Bereiding

1

Spinazie 7 minuten in de steamer ontdooien, met een 2 de gastronorm mand bovenop het teveel aan vocht uit duwen en afsmaken met pezo en muskaatnoot.

2

De tortelloni (of andere pasta) beetgaar koken in licht gezouten water, afspoelen met koud water en laten uitlekken.

3

Bechamelsaus bereiden (zie rubriek sauzen)

4

Met een kleine ijsschepper bolletjes kippengehakt scheppen en rollen.

5

Licht kleuren in de pan met boter en verder garen in de oven.

6

Verdeel de bladspinazie over de kom (plaat), bovenop een laag tortelloni.

7

Per persoon ong. 3 balletjes er op en verder afvullen met bechamel, dicht strooien met gemalen kaas.

8

Afbakken op 175°C. gedurende 30 minuten.

Tortelloni  met  kippenballetjes