Tomatensalade met paprika

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten
 750 g Tomaten
 0,50 theelepel Gele paprika
 0,50 theelepel Groene paprika
 0,13 pint Pijpajuin
 93,75 g Rode ui
 0,25 gal Olijfolie
 0,25 gal Azijn
 Peper van de molen
 Zout
1

Was de tomaten, paprika en pijpajuin.

2

Verwijder steeltje van de tomaat, halveer de paprika’s en verwijder de steel, zaadjes en witte stukken.

3

Reinig de rode uien.

4

Snij de wortels en achterste stukken van de pijpajuin.

5

Snij de tomaten in partjes, verdeel de halve paprika’s in 3 stukken en snij hiervan reepjes.

6

Halveer de rode uien en versnijd eveneens in dunne schijfjes, maak van de pijpajuin dunne reepjes.

7

Meng dit alles met de olijfolie, azijn, zout en peper van de molen.

8

Plaats in de koelkast.

9

Juist voor verdelen even omroeren en nogmaals afsmaken.

Ingrediënten

 750 g Tomaten
 0,50 theelepel Gele paprika
 0,50 theelepel Groene paprika
 0,13 pint Pijpajuin
 93,75 g Rode ui
 0,25 gal Olijfolie
 0,25 gal Azijn
 Peper van de molen
 Zout

Aanwijzingen

1

Was de tomaten, paprika en pijpajuin.

2

Verwijder steeltje van de tomaat, halveer de paprika’s en verwijder de steel, zaadjes en witte stukken.

3

Reinig de rode uien.

4

Snij de wortels en achterste stukken van de pijpajuin.

5

Snij de tomaten in partjes, verdeel de halve paprika’s in 3 stukken en snij hiervan reepjes.

6

Halveer de rode uien en versnijd eveneens in dunne schijfjes, maak van de pijpajuin dunne reepjes.

7

Meng dit alles met de olijfolie, azijn, zout en peper van de molen.

8

Plaats in de koelkast.

9

Juist voor verdelen even omroeren en nogmaals afsmaken.

Tomatensalade met paprika