
Per 20 stuks:
105 g Bloem
0,10 theelepel Bakpoeder
45 g Melkerijboter
45 g Suiker
4 g Vanillesuiker
80 g Arbicoter
20 g Broyage 50/50 (amandelpoeder)
0,60 theelepel Eieren
50 g Fondant (of glazuur)
1
De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.
2
Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.
3
Bestuif de tafel en deegrol met bloem.
Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik.
Steek met een gekartelde ronde vorm van 6,5cm. diameter ronde koekjes uit.
4
Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei (of Carnation).
5
In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.
6
Bak af in een voorverwarmde oven van 175°C. gedurende 7 minuten à 10 minuten.
7
Laat afkoelen, maak de fondant (glazuur) mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.
Ingrediënten
Per 20 stuks:
105 g Bloem
0,10 theelepel Bakpoeder
45 g Melkerijboter
45 g Suiker
4 g Vanillesuiker
80 g Arbicoter
20 g Broyage 50/50 (amandelpoeder)
0,60 theelepel Eieren
50 g Fondant (of glazuur)