Thaise kippensoep

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
Per liter:
 80 g Wok mix Ardo dv.
 80 g China mix Ardo dv.
 6,67 g Asian noedels Knorr
 30 g Kippereepjes
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 fl oz Lookpasta(zie allerlei)
 50 g Cocosmelk Boiron dv.
 6,67 g Maizena
 0,07 theelepel Limoen
 Gember
1 dag ervoor:
1

Breng water aan de kook, voeg de Wok mix, China mix, currypoeder (gember), kurkuma en kippenbouillon Knorr toe. Laat de groenten rustig beetgaar pruttelen.

2

Bak intussen de kippenreepjes met een weinig olie licht bruin en laat uitlekken.

3

Voeg de noedels aan de soep toe en kook ze gaar, bindt de soep met een papje van water en maïzena. Roer de kokosmelk (limoen) onder de soep en gebakken kippenreepjes, warm bij maar laat niet meer koken (schiften).

4

Bak de lookpasta licht bruin in een klein pannetje en voeg toe aan de soep.

5

Verder afsmaken.

Ingrediënten

Per liter:
 80 g Wok mix Ardo dv.
 80 g China mix Ardo dv.
 6,67 g Asian noedels Knorr
 30 g Kippereepjes
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 fl oz Lookpasta(zie allerlei)
 50 g Cocosmelk Boiron dv.
 6,67 g Maizena
 0,07 theelepel Limoen
 Gember

Aanwijzingen

1 dag ervoor:
1

Breng water aan de kook, voeg de Wok mix, China mix, currypoeder (gember), kurkuma en kippenbouillon Knorr toe. Laat de groenten rustig beetgaar pruttelen.

2

Bak intussen de kippenreepjes met een weinig olie licht bruin en laat uitlekken.

3

Voeg de noedels aan de soep toe en kook ze gaar, bindt de soep met een papje van water en maïzena. Roer de kokosmelk (limoen) onder de soep en gebakken kippenreepjes, warm bij maar laat niet meer koken (schiften).

4

Bak de lookpasta licht bruin in een klein pannetje en voeg toe aan de soep.

5

Verder afsmaken.

Thaise kippensoep