Tajine met kip

MoeilijkheidGemiddeld
Hoeveelheid (1 portie = 10 personen, 1 liter of 1 kg)1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd25 minutenTotaaltijd50 minuten
 1,25 kg Kippenragout (van de billen)
 1,25 st. Courgetten
 200 g Paprika r/g/gr net.
 875 g Aubergine
 440 g Gote uien
 56 g Rozijnen
 25 g Kippenbouillon Knorr
 187 g Kerstomaatjes
 937 g Tomatenblokjes bl.
 0,50 koffielepel Kaneel
 1 koffielepel Curry
 0,50 koffielepel Kurkuma
 0,13 bussel Koriander
 250 g Wortelen
 75 g Tomatenpuree
 zout
 peper van de molen
 olie
1

Was, reinig de groenten.   Ui = halve ringen. Wortel = schijfjes.
Courgette, aubergine = blokjes.

2

Leg de aubergineblokjes in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat 20 min. trekken. Spoel ze goed af en laat uitlekken.

3

Tomaat met vel= grove blokjes. Koriander grof hakken. Paprika= korte reepjes.

4

Snij de kippenragout in hapklare blokjes.

5

Spoel de rozijnen af met koud water.

6

Bereid de tajine in een ruime braadpan.

7

Bak de kippenragout goudbruin in de hete olijfolie, schep uit in een bak en houd warm.

8

Doe in de pan opnieuw een scheut olijfolie en fruit hierin de uien, wortel en paprika.

9

Voeg de aubergine, courgette toe en fruit verder.

10

Kruid met peper van de molen, kaneel, curry en kurkuma.

11

Voeg de tomatenblokjes vers, tomatenblokjes blik, lookpasta en rozijnen toe.

12

Kippenbouillon en gebakken kippenragout er bij en laat rustig garen (volledige bereiding=ong. 25min.), af en toe omroeren.

13

De kerstomaatjes op het laatst 15 minuten laten meegaren.

14

Als al de groenten gaar zijn ( niet plat gekookt) ong. 15 minuten afsmaken met zout en koriander onder roeren.

15

Serveren met couscous of rijst.

Tip:
16

Je kan de groenten vervangen door Ardo Ratatouille Nicoise + wortelen+ uien.

Ingrediënten

 1,25 kg Kippenragout (van de billen)
 1,25 st. Courgetten
 200 g Paprika r/g/gr net.
 875 g Aubergine
 440 g Gote uien
 56 g Rozijnen
 25 g Kippenbouillon Knorr
 187 g Kerstomaatjes
 937 g Tomatenblokjes bl.
 0,50 koffielepel Kaneel
 1 koffielepel Curry
 0,50 koffielepel Kurkuma
 0,13 bussel Koriander
 250 g Wortelen
 75 g Tomatenpuree
 zout
 peper van de molen
 olie

Bereiding

1

Was, reinig de groenten.   Ui = halve ringen. Wortel = schijfjes.
Courgette, aubergine = blokjes.

2

Leg de aubergineblokjes in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat 20 min. trekken. Spoel ze goed af en laat uitlekken.

3

Tomaat met vel= grove blokjes. Koriander grof hakken. Paprika= korte reepjes.

4

Snij de kippenragout in hapklare blokjes.

5

Spoel de rozijnen af met koud water.

6

Bereid de tajine in een ruime braadpan.

7

Bak de kippenragout goudbruin in de hete olijfolie, schep uit in een bak en houd warm.

8

Doe in de pan opnieuw een scheut olijfolie en fruit hierin de uien, wortel en paprika.

9

Voeg de aubergine, courgette toe en fruit verder.

10

Kruid met peper van de molen, kaneel, curry en kurkuma.

11

Voeg de tomatenblokjes vers, tomatenblokjes blik, lookpasta en rozijnen toe.

12

Kippenbouillon en gebakken kippenragout er bij en laat rustig garen (volledige bereiding=ong. 25min.), af en toe omroeren.

13

De kerstomaatjes op het laatst 15 minuten laten meegaren.

14

Als al de groenten gaar zijn ( niet plat gekookt) ong. 15 minuten afsmaken met zout en koriander onder roeren.

15

Serveren met couscous of rijst.

Tip:
16

Je kan de groenten vervangen door Ardo Ratatouille Nicoise + wortelen+ uien.

Tajine met kip