Stoofvlees

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 15 minuten
 2 kg Rundstoofvlees [endvogel]
 1,40 theelepel Laurier
 42,85 g Vleesbouillon Knorr
 786 g Uien
 21,49 g Mosterd
 0,25 ons Lookpasta
 14,28 g Kippenbouillon Knorr
 4,20 gals Bruin bier   
 42,84 g Bruine roux Knorr
 Water
 PeZo
1

Het vlees bakken (kleuren), kruiden met pezo, de uien eminceren en mee laten kleuren/bakken.

2

Mosterd en lookpasta toevoegen en even bakken.

3

Blussen met weinig water en vleesbouillon/kippenbouillon (bruin bier).

4

In een kookpot scheppen en verder aanvullen met water tot het vlees juist onder staat.
Laurier toevoegen.

5

Gaar koken gedurende ongeveer 2 uur en laurier uit scheppen.

6

Voorzichtig binden (of het vlees er even uit scheppen) met bruine roux.

7

Afsmaken met pezo

Ingrediënten

 2 kg Rundstoofvlees [endvogel]
 1,40 theelepel Laurier
 42,85 g Vleesbouillon Knorr
 786 g Uien
 21,49 g Mosterd
 0,25 ons Lookpasta
 14,28 g Kippenbouillon Knorr
 4,20 gals Bruin bier   
 42,84 g Bruine roux Knorr
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Het vlees bakken (kleuren), kruiden met pezo, de uien eminceren en mee laten kleuren/bakken.

2

Mosterd en lookpasta toevoegen en even bakken.

3

Blussen met weinig water en vleesbouillon/kippenbouillon (bruin bier).

4

In een kookpot scheppen en verder aanvullen met water tot het vlees juist onder staat.
Laurier toevoegen.

5

Gaar koken gedurende ongeveer 2 uur en laurier uit scheppen.

6

Voorzichtig binden (of het vlees er even uit scheppen) met bruine roux.

7

Afsmaken met pezo

Notes

Stoofvlees