Spruitenstamppot

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten
 2,25 kg Aardappelen
 1,25 gals Halfvolle melk
 1,56 kg Kleine spruitjes dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.

2

Fijn malen in de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Melk en boter koken.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk/boter, kruiden toevoegen en verder los kloppen.

7

Afsmaken.

8

Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).

Ingrediënten

 2,25 kg Aardappelen
 1,25 gals Halfvolle melk
 1,56 kg Kleine spruitjes dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.

2

Fijn malen in de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Melk en boter koken.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk/boter, kruiden toevoegen en verder los kloppen.

7

Afsmaken.

8

Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).

Spruitenstamppot