Spinaziepuree

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

Stoom de diepvriesspinazie voor 9 minuten in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur).
Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).

2

Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 minuten in de steamer (of kook ze gaar).
Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.

3

Smelt de boter en breng de melk aan de kook.

4

De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk, boter toevoegen en mengen.

5

Afsmaken.

6

Warm houden au bain-marie (niet te lang of te heet want dan wordt de puree grijs).

Ingrediënten

 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

Stoom de diepvriesspinazie voor 9 minuten in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur).
Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).

2

Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 minuten in de steamer (of kook ze gaar).
Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.

3

Smelt de boter en breng de melk aan de kook.

4

De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk, boter toevoegen en mengen.

5

Afsmaken.

6

Warm houden au bain-marie (niet te lang of te heet want dan wordt de puree grijs).

Spinaziepuree