Speculoos pudding

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten
Per 10 personen:
Crème patisserie
 1 l Halfvolle melk
 70 g Kristalsuiker
 37,50 g Vanillepuding Imperial
 150 g Speculoospasta Lotus
 22,50 g Speculoos
 62,50 g Slagroom 40%
 8,12 g Suiker
1

Breng 0,7 l. melk aan de kook met de suiker, doe intussen de speculoospasta in een glazen kom (of laat in de pot maar verwijder dan VOLLEDIG het folie bovenaan) en laat licht zacht worden in de microgolfoven.

2

Als de melk bijna kookt, los dan de puddingpoeder op in de resterende melk.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en de melk/pudding-oplossing met de klopper onder roeren. Laat de pudding al roerend even opkoken. Giet de speculoospasta er onder en breng even nog net onder het kookpunt (let op voor aanbranden, blijven roeren).

4

Giet in de potjes en laat even afkoelen, zodra ze lauw zijn moet je ze in de koeling plaatsen.

5

Verkruimel de speculoos met de cutter of deegrol.

6

Bestrooi ruim met de speculoos. Klop de slagroom met 8,12 gr. suiker op en spuit een rossas op de pudding.

CategorieCuisine, , , Diet, Tags

Ingrediënten

Per 10 personen:
Crème patisserie
 1 l Halfvolle melk
 70 g Kristalsuiker
 37,50 g Vanillepuding Imperial
 150 g Speculoospasta Lotus
 22,50 g Speculoos
 62,50 g Slagroom 40%
 8,12 g Suiker

Aanwijzingen

1

Breng 0,7 l. melk aan de kook met de suiker, doe intussen de speculoospasta in een glazen kom (of laat in de pot maar verwijder dan VOLLEDIG het folie bovenaan) en laat licht zacht worden in de microgolfoven.

2

Als de melk bijna kookt, los dan de puddingpoeder op in de resterende melk.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en de melk/pudding-oplossing met de klopper onder roeren. Laat de pudding al roerend even opkoken. Giet de speculoospasta er onder en breng even nog net onder het kookpunt (let op voor aanbranden, blijven roeren).

4

Giet in de potjes en laat even afkoelen, zodra ze lauw zijn moet je ze in de koeling plaatsen.

5

Verkruimel de speculoos met de cutter of deegrol.

6

Bestrooi ruim met de speculoos. Klop de slagroom met 8,12 gr. suiker op en spuit een rossas op de pudding.

Speculoos pudding