Sinaasappelcrème

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
Per 10 personen:
Crème patisserie
 34 g Vanillepuding Imperial
 3,80 gals Halfvolle melk
 75 g Kristalsuiker
 1 theelepel Eieren
 1,90 gals Slagroom 40%
 16 g Suiker
 2 theelepel Persappelsien
 Grand Marnier
1

Dag voordien de crème patissiere (banketbakkersroom) bereiden.

2

2/3 melk koken met 75gr. suiker.

3

1/3 melk met het ei en puddingpoeder machinaal klontervrij kloppen.

4

Al stevig kloppend op de kokende massa gieten, even laten doorkoken.

5

Met kookpot laten afkoelen in een spoelbak met koud water, regelmatig omroeren.

6

Afdekken met plastiekfolie op de pudding en in de koeling plaatsen.

7

De koude pudding machinaal los kloppen, intussen de sinaasappelen uitpersen.

8

Slagroom met 15gr. suiker opkloppen.

9

Op lagere snelheid het sinaasappelsap bij de losgeklopte crème gieten.

10

De slagroom met een klopper onder spatelen.

11

Verdelen over de potjes en verder laten opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

Per 10 personen:
Crème patisserie
 34 g Vanillepuding Imperial
 3,80 gals Halfvolle melk
 75 g Kristalsuiker
 1 theelepel Eieren
 1,90 gals Slagroom 40%
 16 g Suiker
 2 theelepel Persappelsien
 Grand Marnier

Aanwijzingen

1

Dag voordien de crème patissiere (banketbakkersroom) bereiden.

2

2/3 melk koken met 75gr. suiker.

3

1/3 melk met het ei en puddingpoeder machinaal klontervrij kloppen.

4

Al stevig kloppend op de kokende massa gieten, even laten doorkoken.

5

Met kookpot laten afkoelen in een spoelbak met koud water, regelmatig omroeren.

6

Afdekken met plastiekfolie op de pudding en in de koeling plaatsen.

7

De koude pudding machinaal los kloppen, intussen de sinaasappelen uitpersen.

8

Slagroom met 15gr. suiker opkloppen.

9

Op lagere snelheid het sinaasappelsap bij de losgeklopte crème gieten.

10

De slagroom met een klopper onder spatelen.

11

Verdelen over de potjes en verder laten opstijven in de koelkast.

Sinaasappelcrème