Sinaasappelcake in Catharina vormen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uur 10 minutenTotale tijd1 uur 20 minuten
Per stuk:
 160 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiler Imperial
 280 g Bloem
 Zout
 0,80 theelepel Bakpoeder 15gr.
 0,80 theelepel Sinaasappel
 Abricoter
 4 theelepel Eieren
 1,50 gals Slagroom 40%
 18 g Suiker
1

De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen (laten weken).

2

Van de sinaasappelschil zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).

3

De sinaasappelen uitpersen.

4

De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.

5

Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.

6

Eieren breken en los kloppen met de massa.

7

Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.

8

Sinaasappelsap en zestes toevoegen.

9

De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.

10

Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.

11

Uit de oven even laten rusten en na 15 min. pas uitstorten op een rooster.

12

De cake in twee schijven versnijden.

13

Slagroom met suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.

14

Bovenkant van de cake op de slagroom plaatsen.

15

Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.

16

In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.

CategorieCuisine, , Diet, , Tags

Ingrediënten

Per stuk:
 160 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiler Imperial
 280 g Bloem
 Zout
 0,80 theelepel Bakpoeder 15gr.
 0,80 theelepel Sinaasappel
 Abricoter
 4 theelepel Eieren
 1,50 gals Slagroom 40%
 18 g Suiker

Aanwijzingen

1

De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen (laten weken).

2

Van de sinaasappelschil zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).

3

De sinaasappelen uitpersen.

4

De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.

5

Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.

6

Eieren breken en los kloppen met de massa.

7

Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.

8

Sinaasappelsap en zestes toevoegen.

9

De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.

10

Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.

11

Uit de oven even laten rusten en na 15 min. pas uitstorten op een rooster.

12

De cake in twee schijven versnijden.

13

Slagroom met suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.

14

Bovenkant van de cake op de slagroom plaatsen.

15

Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.

16

In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.

Sinaasappelcake in Catharina vormen