Scharrolletjes met fijne groenten

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 1,25 kg Schar- of pangasiusrolletjes
 250 g Brunoise Ardo dv.
 1,13 l Witte wijnsaus
 1,25 gals Room 20%
 pezo
 Gehakte peterselie
1

Stoof de brunoise beetgaar in een beetje olie.

2

Bereid een witte wijnsaus (zie sauzen).

3

Ontdooi de visrolletjes in koud water of de dag ervoor in de koelkast.

4

Of doe de diepgevroren scharrolletjes in lage gastronormplaten (zonder gaatjes) en steam ze gedurende 7 minuten. (dit voorkomt het verwateren van de saus tijdens de bereiding).

5

Laat ze even afkoelen en verdeel ze over nieuwe schalen (platen) zonder het vocht (vocht ook niet recupereren voor de saus).

6

Verdeel de brunoise over de scharrolletjes en overgiet met saus.

7

Met deksel in de combisteamer gedurende 20 minuten op 130°C met 40% vocht.

8

Nadien bestrooien met gehakte peterselie.
Serveren met duchesse aardappelen.

Ingrediënten

 1,25 kg Schar- of pangasiusrolletjes
 250 g Brunoise Ardo dv.
 1,13 l Witte wijnsaus
 1,25 gals Room 20%
 pezo
 Gehakte peterselie

Aanwijzingen

1

Stoof de brunoise beetgaar in een beetje olie.

2

Bereid een witte wijnsaus (zie sauzen).

3

Ontdooi de visrolletjes in koud water of de dag ervoor in de koelkast.

4

Of doe de diepgevroren scharrolletjes in lage gastronormplaten (zonder gaatjes) en steam ze gedurende 7 minuten. (dit voorkomt het verwateren van de saus tijdens de bereiding).

5

Laat ze even afkoelen en verdeel ze over nieuwe schalen (platen) zonder het vocht (vocht ook niet recupereren voor de saus).

6

Verdeel de brunoise over de scharrolletjes en overgiet met saus.

7

Met deksel in de combisteamer gedurende 20 minuten op 130°C met 40% vocht.

8

Nadien bestrooien met gehakte peterselie.
Serveren met duchesse aardappelen.

Notes

Scharrolletjes met fijne groenten