Schil de aardappelen, wassen en snij in schijven van 1cm. dik
Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.
Schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.
Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de bovenkant.
Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).
Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).
Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen, wassen en snij in schijven van 1cm. dik
Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.
Schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.
Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de bovenkant.
Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).
Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).
Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.