Rode biet salade

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 uur 5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd1 uur 10 minuten
 1 kg Verse rode biet
 350 g Suiker
 2 theelepel Citroenen
 Pezo
Daags voordien:
1

Was de rode bieten en 1 citroen snij boven en onderkant er af.

2

In een kookpot volledig onder zetten met 300gr. suiker en pezo.

3

Kook de rode biet gaar (pruttelen, grote kan 1u. duren), wanneer een mesje er vlot in kan worden geprikt tot de kern dan is die gaar (niet te vaak prikken).

4

Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelen.

5

Dek af en plaats in de koelkast.

Dag zelf :
6

Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen).

7

Versnijd ze in balkjes, blokjes of gewafelde julienne.

8

Breng op smaak met 50gr. suiker, sap van 1 citroen en pezo.

9

Voorzichtig onder elkaar mengen.

Ingrediënten

 1 kg Verse rode biet
 350 g Suiker
 2 theelepel Citroenen
 Pezo

Aanwijzingen

Daags voordien:
1

Was de rode bieten en 1 citroen snij boven en onderkant er af.

2

In een kookpot volledig onder zetten met 300gr. suiker en pezo.

3

Kook de rode biet gaar (pruttelen, grote kan 1u. duren), wanneer een mesje er vlot in kan worden geprikt tot de kern dan is die gaar (niet te vaak prikken).

4

Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelen.

5

Dek af en plaats in de koelkast.

Dag zelf :
6

Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen).

7

Versnijd ze in balkjes, blokjes of gewafelde julienne.

8

Breng op smaak met 50gr. suiker, sap van 1 citroen en pezo.

9

Voorzichtig onder elkaar mengen.

Notes

Rode biet salade