Rijstpap op z’n Vlaams

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd35 minuten
Per 10 personen:
 1,13 l Halfvolle melk
 156 g Dessertrijst
 0,50 snufje Safraan 2gr.
 Graeffe of kandijsuiker
1

De melk koken, zodra ze kookt de dessertrijst onder roeren en het vuur lager zetten.

2

Na 5 minuten nogmaals los roeren, saffraan toevoegen en deksel op zetten.

3

Tijdens het garen regelmatig omroeren.

4

Gaar pruttelen ong. 25 minuten, eventueel bij aanzetten na 20 minuten van het vuur en aan de kant met deksel er op laten verder garen.

5

Uitscheppen in potjes en laten afkoelen, zodra ze lauw zijn in de koeling plaatsen.

6

Pas afdekken als ze volledig afgekoeld zijn.

7

Suiker apart in potjes mee geven.

8

X-tra lekker als je per liter een vanillestok mee kookt.

CategorieCuisineTags

Ingrediënten

Per 10 personen:
 1,13 l Halfvolle melk
 156 g Dessertrijst
 0,50 snufje Safraan 2gr.
 Graeffe of kandijsuiker

Aanwijzingen

1

De melk koken, zodra ze kookt de dessertrijst onder roeren en het vuur lager zetten.

2

Na 5 minuten nogmaals los roeren, saffraan toevoegen en deksel op zetten.

3

Tijdens het garen regelmatig omroeren.

4

Gaar pruttelen ong. 25 minuten, eventueel bij aanzetten na 20 minuten van het vuur en aan de kant met deksel er op laten verder garen.

5

Uitscheppen in potjes en laten afkoelen, zodra ze lauw zijn in de koeling plaatsen.

6

Pas afdekken als ze volledig afgekoeld zijn.

7

Suiker apart in potjes mee geven.

8

X-tra lekker als je per liter een vanillestok mee kookt.

Rijstpap op z’n Vlaams