Rabarber-Gember confituur suikerarm

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd50 minuten
Voor 1.5 Kg:
Gewicht:
 6 g Agar agar
 900 g Rabarber netto
 10 g Gember 2 cm. netto
 1 theelepel Citroen (=30g)
 750 g Zusto (suikervervanger)
 1 gal (=75g)
Koolhydraten:
 0,25 g Agar agar
 18 g Rabarber netto
 1,15 g Gember 2 cm. netto
 10,80 g Citroen
 217,50 g Zusto (suikervervanger)
 Water
Suikers:
 Agar agar
 15,30 g Rabarber netto
 Gember 2 cm. netto
 0,90 g Citroen
 Zusto (suikervervanger)6.75 gr.+ 210 gr. polyolen
 Water
1

Was de rabarber en snij in kleinere stukken, schil de gember en hak fijn. Pers de citroen uit. Doe de rabarber, gember, Zusto en citroensap in een kookpot met dikkere bodem. Laat een uurtje staan zodat het sap van de rabarber door de Zusto vrij komt.

2

Zet een klein, leeg bordje in de koelkast. Spoel de confituur potten en deksels uit in een pot met kokend water of in de steamer. Laat uitlekken/afkoelen op een zuivere handdoek.

3

Los de agar agar op in een heel klein beetje water.

4

Plaats op een hoog vuur en breng aan de kook, zodra het kookt lager zetten en roer de agar agar er onder. Laat de rabarber gaar pruttelen, zorg wel dat het niet plat is gekookt.

5

Doe een beetje op een bordje en plaats in de koeling, na 2 minuten checken of de confituur voldoende opstijft. Zo niet nog wat agar agar oplossen en onder de confituur roeren, opkoken en opnieuw testen.

6

Doe de confituur in de bokalen tot op de rand en sluit goed af met deksel. Spoel even de bokaal proper af onder koud stromend water, droog af en laat ondersteboven afkoelen.

7

Bewaren op een donkere koele plaats bv. garage of kelder.

8

Tip: je kan ook maken met een vanillestokje.

9

Info voedingswaarde: https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/

Ingrediënten

Voor 1.5 Kg:
Gewicht:
 6 g Agar agar
 900 g Rabarber netto
 10 g Gember 2 cm. netto
 1 theelepel Citroen (=30g)
 750 g Zusto (suikervervanger)
 1 gal (=75g)
Koolhydraten:
 0,25 g Agar agar
 18 g Rabarber netto
 1,15 g Gember 2 cm. netto
 10,80 g Citroen
 217,50 g Zusto (suikervervanger)
 Water
Suikers:
 Agar agar
 15,30 g Rabarber netto
 Gember 2 cm. netto
 0,90 g Citroen
 Zusto (suikervervanger)6.75 gr.+ 210 gr. polyolen
 Water

Aanwijzingen

1

Was de rabarber en snij in kleinere stukken, schil de gember en hak fijn. Pers de citroen uit. Doe de rabarber, gember, Zusto en citroensap in een kookpot met dikkere bodem. Laat een uurtje staan zodat het sap van de rabarber door de Zusto vrij komt.

2

Zet een klein, leeg bordje in de koelkast. Spoel de confituur potten en deksels uit in een pot met kokend water of in de steamer. Laat uitlekken/afkoelen op een zuivere handdoek.

3

Los de agar agar op in een heel klein beetje water.

4

Plaats op een hoog vuur en breng aan de kook, zodra het kookt lager zetten en roer de agar agar er onder. Laat de rabarber gaar pruttelen, zorg wel dat het niet plat is gekookt.

5

Doe een beetje op een bordje en plaats in de koeling, na 2 minuten checken of de confituur voldoende opstijft. Zo niet nog wat agar agar oplossen en onder de confituur roeren, opkoken en opnieuw testen.

6

Doe de confituur in de bokalen tot op de rand en sluit goed af met deksel. Spoel even de bokaal proper af onder koud stromend water, droog af en laat ondersteboven afkoelen.

7

Bewaren op een donkere koele plaats bv. garage of kelder.

8

Tip: je kan ook maken met een vanillestokje.

9

Info voedingswaarde: https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/

Rabarber-Gember confituur suikerarm