Rabarber-Gember confituur

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur
Voor 2 Kg:
 1 kg Rabarber netto
 1 theelepel Sinaasappel
 1 kg Suiker
 50 g Pec Imperiale
 10 g Gember 2cm. Netto
1

Was de rabarber en snij in kleinere stukken, schil de gember en hak fijn. Pers de sinaasappel uit. Doe de rabarber, gember, suiker en sinaasappelsap in een kookpot met dikkere bodem. Laat een uurtje staan zodat het sap van de rabarber door de suiker vrij komt.

2

Zet een klein, leeg bordje in de koelkast. Spoel de confituur potten en deksels uit in een pot met kokend water of in de steamer. Laat uitlekken/afkoelen op een zuivere handdoek.

3

Plaats op een hoog vuur en breng aan de kook, zodra het kookt lager zetten en roer de pectine er onder. Laat de rabarber gaar pruttelen, zorg wel dat het niet plat is gekookt.

4

Doe een beetje op een bordje en plaats in de koeling, na 2 minuten checken of de confituur voldoende opstijft. Zo niet nog wat pectine onder de confituur roeren, opkoken en opnieuw testen.

5

Doe de confituur in de bokalen tot op de rand en sluit goed af met deksel. Spoel even de bokaal proper af onder koud stromend water, droog af en laat ondersteboven afkoelen.

6

Bewaren op een donkere koele plaats bv. garage of kelder.

7

Tip: je kan ook 1 zakje vanillesuiker toevoegen i.p.v. gember..

Ingrediënten

Voor 2 Kg:
 1 kg Rabarber netto
 1 theelepel Sinaasappel
 1 kg Suiker
 50 g Pec Imperiale
 10 g Gember 2cm. Netto

Aanwijzingen

1

Was de rabarber en snij in kleinere stukken, schil de gember en hak fijn. Pers de sinaasappel uit. Doe de rabarber, gember, suiker en sinaasappelsap in een kookpot met dikkere bodem. Laat een uurtje staan zodat het sap van de rabarber door de suiker vrij komt.

2

Zet een klein, leeg bordje in de koelkast. Spoel de confituur potten en deksels uit in een pot met kokend water of in de steamer. Laat uitlekken/afkoelen op een zuivere handdoek.

3

Plaats op een hoog vuur en breng aan de kook, zodra het kookt lager zetten en roer de pectine er onder. Laat de rabarber gaar pruttelen, zorg wel dat het niet plat is gekookt.

4

Doe een beetje op een bordje en plaats in de koeling, na 2 minuten checken of de confituur voldoende opstijft. Zo niet nog wat pectine onder de confituur roeren, opkoken en opnieuw testen.

5

Doe de confituur in de bokalen tot op de rand en sluit goed af met deksel. Spoel even de bokaal proper af onder koud stromend water, droog af en laat ondersteboven afkoelen.

6

Bewaren op een donkere koele plaats bv. garage of kelder.

7

Tip: je kan ook 1 zakje vanillesuiker toevoegen i.p.v. gember..

Rabarber-Gember confituur