Bloem, maïzena, gist, zout, echte boter, ei en halfvolle melk met de bateur kort homogeen kneden.
Uitrollen tot 2mm. dik en de beboterde Catharina-vorm (ronde effen vormen van 1l.) bekleden en bovenaan op de rand afrollen.
De bodem met vork onderaan prikken en bestrooien met gemalen kaas.
De rand van het deeg met een los geklopt ei bestrijken.
Bestrooi de bodem met een beetje kaas.
De broccoli kort steamen, afkoelen.
In platte stukken snijden en bovenop de kaas schikken, bestrooien met een weinig garnalen.
De roquefort over verkruimelen.
Volledig bedekken met gerookte zalm en nogmaals een laagje broccoli.
Walnoten fijn hakken en bovenop strooien.
Halfvolle melk, room, eidooier en eieren met pezo los kloppen(mag ietsje meer zout in) en de fijn gehakte dille onder mengen.
De vormen met deze massa tot 1cm. van de rand vullen.
Dicht strooien met gemalen kaas.
Afbakken op 170°C gedurende 45min.Tot de vulling veerkrachtig aanvoelt.
Uit de oven 10 min. laten afkoelen, randen bovenaan los snijden en voorzichtig uitstorten.
Volledig laten afkoelen alvorens in te vriezen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bloem, maïzena, gist, zout, echte boter, ei en halfvolle melk met de bateur kort homogeen kneden.
Uitrollen tot 2mm. dik en de beboterde Catharina-vorm (ronde effen vormen van 1l.) bekleden en bovenaan op de rand afrollen.
De bodem met vork onderaan prikken en bestrooien met gemalen kaas.
De rand van het deeg met een los geklopt ei bestrijken.
Bestrooi de bodem met een beetje kaas.
De broccoli kort steamen, afkoelen.
In platte stukken snijden en bovenop de kaas schikken, bestrooien met een weinig garnalen.
De roquefort over verkruimelen.
Volledig bedekken met gerookte zalm en nogmaals een laagje broccoli.
Walnoten fijn hakken en bovenop strooien.
Halfvolle melk, room, eidooier en eieren met pezo los kloppen(mag ietsje meer zout in) en de fijn gehakte dille onder mengen.
De vormen met deze massa tot 1cm. van de rand vullen.
Dicht strooien met gemalen kaas.
Afbakken op 170°C gedurende 45min.Tot de vulling veerkrachtig aanvoelt.
Uit de oven 10 min. laten afkoelen, randen bovenaan los snijden en voorzichtig uitstorten.
Volledig laten afkoelen alvorens in te vriezen.