Quiches met gerookte zalm en garnalen

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 10 minuten
OPGELET: Ingrediënten zijn per quiche!!!
 75 g Bloem
 0,44 gal Halfvolle melk
 6,25 g Gist vers of gedroogd
 2,75 g OF: gist gedroogd
 1,87 g zout
 62,50 g Melkerijboter
 0,19 theelepel ei
 44 g Maizena
Vulling:
 1,60 gals Halfvolle melk
 1,60 theelepel eieren
 1,60 theelepel eidooier
 25 g Garnalen
 437,50 g Broccoliroosjes dv.
 0,03 pint Dille
 12,50 g Walnoten
 125 g Gemalen kaas 30% vet
 125 g Gerookte zalm
 62,50 g Roquefort
 1,60 gals Room 20%
 pezo
Het deeg voor de bodem:
1

Bloem, maïzena, gist, zout, echte boter, ei en halfvolle melk met de bateur kort homogeen kneden.

2

Uitrollen tot 2mm. dik en de beboterde Catharina-vorm (ronde effen vormen van 1l.) bekleden en bovenaan op de rand afrollen.

3

De bodem met vork onderaan prikken en bestrooien met gemalen kaas.

4

De rand van het deeg met een los geklopt ei bestrijken.
Bestrooi de bodem met een beetje kaas.

De vulling:
5

De broccoli kort steamen, afkoelen.
In platte stukken snijden en bovenop de kaas schikken, bestrooien met een weinig garnalen.

6

De roquefort over verkruimelen.
Volledig bedekken met gerookte zalm en nogmaals een laagje broccoli.
Walnoten fijn hakken en bovenop strooien.

7

Halfvolle melk, room, eidooier en eieren met pezo los kloppen(mag ietsje meer zout in) en de fijn gehakte dille onder mengen.
De vormen met deze massa tot 1cm. van de rand vullen.

8

Dicht strooien met gemalen kaas.

9

Afbakken op 170°C gedurende 45min.Tot de vulling veerkrachtig aanvoelt.

10

Uit de oven 10 min. laten afkoelen, randen bovenaan los snijden en voorzichtig uitstorten.
Volledig laten afkoelen alvorens in te vriezen.

CategorieCuisine, DietTags,

Ingrediënten

OPGELET: Ingrediënten zijn per quiche!!!
 75 g Bloem
 0,44 gal Halfvolle melk
 6,25 g Gist vers of gedroogd
 2,75 g OF: gist gedroogd
 1,87 g zout
 62,50 g Melkerijboter
 0,19 theelepel ei
 44 g Maizena
Vulling:
 1,60 gals Halfvolle melk
 1,60 theelepel eieren
 1,60 theelepel eidooier
 25 g Garnalen
 437,50 g Broccoliroosjes dv.
 0,03 pint Dille
 12,50 g Walnoten
 125 g Gemalen kaas 30% vet
 125 g Gerookte zalm
 62,50 g Roquefort
 1,60 gals Room 20%
 pezo

Aanwijzingen

Het deeg voor de bodem:
1

Bloem, maïzena, gist, zout, echte boter, ei en halfvolle melk met de bateur kort homogeen kneden.

2

Uitrollen tot 2mm. dik en de beboterde Catharina-vorm (ronde effen vormen van 1l.) bekleden en bovenaan op de rand afrollen.

3

De bodem met vork onderaan prikken en bestrooien met gemalen kaas.

4

De rand van het deeg met een los geklopt ei bestrijken.
Bestrooi de bodem met een beetje kaas.

De vulling:
5

De broccoli kort steamen, afkoelen.
In platte stukken snijden en bovenop de kaas schikken, bestrooien met een weinig garnalen.

6

De roquefort over verkruimelen.
Volledig bedekken met gerookte zalm en nogmaals een laagje broccoli.
Walnoten fijn hakken en bovenop strooien.

7

Halfvolle melk, room, eidooier en eieren met pezo los kloppen(mag ietsje meer zout in) en de fijn gehakte dille onder mengen.
De vormen met deze massa tot 1cm. van de rand vullen.

8

Dicht strooien met gemalen kaas.

9

Afbakken op 170°C gedurende 45min.Tot de vulling veerkrachtig aanvoelt.

10

Uit de oven 10 min. laten afkoelen, randen bovenaan los snijden en voorzichtig uitstorten.
Volledig laten afkoelen alvorens in te vriezen.

Quiches met gerookte zalm en garnalen