Provencaalse saus (voor vis)

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 350 g Grote uien
 150 g Paprika streep rood Ardo
 0,30 fl oz Lookpasta
 100 g Tomatenpuree (blik)
 1,50 gals Witte Wijn
 30 g Groentenbouillon Knorr
 250 g Tomatenblokjes blik
 10 g Aardappelzetmeel
 200 g Champignons
 PeZo
1

De uien in halve ringen snijden, champignons wassen en in schijfjes snijden.

2

Uien en paprika fruiten in olie, tomatenpuree toevoegen en even laten stoven (blijven roeren).

3

Blussen met witte wijn en verder aanvullen met water.

4

Voeg de groentebouillon, lookpasta, pezo en champignons toe aan de saus en laat ze zachtjes pruttelen.

5

Als de groenten gaar zijn de tomatenblokjes toevoegen en even aan de kook brengen, bind de saus met een papje van water + aardappelzetmeel.

6

Afsmaken met pezo, afwerken met grof gehakte peterselie.

7

Eventueel een weinig Provençaalse kruiden bij de saus, piment voor licht pikant. De saus kort bereiden zodat de groenten niet plat worden.

8

Op het laatst over de gepocheerde vis scheppen, met gebakken krieltjes en slaatje.

Ingrediënten

 350 g Grote uien
 150 g Paprika streep rood Ardo
 0,30 fl oz Lookpasta
 100 g Tomatenpuree (blik)
 1,50 gals Witte Wijn
 30 g Groentenbouillon Knorr
 250 g Tomatenblokjes blik
 10 g Aardappelzetmeel
 200 g Champignons
 PeZo

Aanwijzingen

1

De uien in halve ringen snijden, champignons wassen en in schijfjes snijden.

2

Uien en paprika fruiten in olie, tomatenpuree toevoegen en even laten stoven (blijven roeren).

3

Blussen met witte wijn en verder aanvullen met water.

4

Voeg de groentebouillon, lookpasta, pezo en champignons toe aan de saus en laat ze zachtjes pruttelen.

5

Als de groenten gaar zijn de tomatenblokjes toevoegen en even aan de kook brengen, bind de saus met een papje van water + aardappelzetmeel.

6

Afsmaken met pezo, afwerken met grof gehakte peterselie.

7

Eventueel een weinig Provençaalse kruiden bij de saus, piment voor licht pikant. De saus kort bereiden zodat de groenten niet plat worden.

8

Op het laatst over de gepocheerde vis scheppen, met gebakken krieltjes en slaatje.

Notes

Provencaalse saus (voor vis)